Akulascalper TODAY RANGE SERIES

Offline
05-06-2011, 05:43 PM, (This post was last modified: 06-16-2014, 08:48 AM by Akulascalper.)
#1
Assalammualaikum.
Izinkan saya berkongsi indikator tersebut diatas dlm forum ni.
Untuk makluman, indikator ini saya bina sendiri dengan sedikit sebanyak pengetahuan MQL4 coding yg saya pelajari dlm tempoh agak lama.

Harapan saya agar ianya berguna untuk rakan2 trader semua.Dan jika ianya OK harap gunalah dengan bijak dan sebar2kan untuk rakan2 trader yang lain semoga ianya juga boleh mendapat manfaat dari indikator ini.

Untuk makluman indikator ini ader beberapa versi dari V1 hingga V5 dengan tanbahan beberapa fungsi.
V1 adalah range basic sahaja.
V5 pula untuk Broker 5 decimal.
Saya akan upload berperingkat2 supaya anda belajar dlu dari yg asas ni.
Indikator ini saya create berasaskan 1 teknik yang popular di forum sebelah.


Sekian dari rakan anda:
Akulascalper a.k.a Powerfx

DOWNLOAD SINI >>>
AKULASCALPER TODAY RANGE

Possibly Related Threads...
petunjuk range
Akulascalper - Templetes Style
Offline
05-06-2011, 05:54 PM,
#2
t.kasih masta Smile
Offline
05-06-2011, 05:54 PM, (This post was last modified: 05-06-2011, 06:01 PM by astrowan.)
#3
terima kasih barunampak link kasi la ss short screen tempek sini Big GrinBig GrinBig GrinBig Grin:
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
05-06-2011, 05:56 PM,
#4
assalamualaikum masta...epi besday...tumpang sedut!!
Offline
05-06-2011, 06:01 PM,
#5
(05-06-2011, 05:56 PM)dean878 Wrote: assalamualaikum masta...epi besday...tumpang sedut!!

wsalam...
Terima kasih.
Sila ambil kat attachment kat atas.

Happy trading.
Offline
05-06-2011, 06:04 PM,
#6
(05-06-2011, 06:01 PM)Akulascalper Wrote: wsalam...
Terima kasih.
Sila ambil kat attachment kat atas.

Happy trading.

tp mn indi nye?? hehe
Offline
05-06-2011, 06:04 PM,
#7
(05-06-2011, 05:56 PM)dean878 Wrote: assalamualaikum masta...epi besday...tumpang sedut!!

selalu org tu punya birthday dia dapat hadiah...ni org tu punya birtday dia kasi hadiah ehehhehheheh


terima kasih duan keladi ada lagi kasi la lagi Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
05-06-2011, 06:05 PM,
#8
(05-06-2011, 06:01 PM)Akulascalper Wrote: wsalam...
Terima kasih.
Sila ambil kat attachment kat atas.

Happy trading.

dah jumpa...hehe tq masta
Offline
05-06-2011, 06:06 PM,
#9
walaikum salam masta .. epi besday ... selamat hari lahir .. Allah selamatkan kamu, Allah selamtkan kamu, Allah selamatkan kamu.

sila sila .. tunggu ni.. indikator bes dr masta.. makaseeeeeeeeeeeeeeeeeee.. thank u
Offline
05-06-2011, 06:33 PM, (This post was last modified: 05-07-2011, 01:50 AM by astrowan.)
#10
   

dah attach apa maksud dia ada L dan H

L1 L2 L3 L4 H1 H2 H3 H4

atas H bawah L

paidpaidpaidpaidpaid

terangkan sikit masta owner indi ni...........


.zip   Akulascalper Today Range.zip (Size: 4.71 KB / Downloads: 56)
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
05-06-2011, 06:43 PM,
#11
terima kasih masta...

Selamat Hari Lahir.....
I LOVE WANGOLDS FORUM
skrin




I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work. ~Thomas Edison
Offline
05-06-2011, 06:46 PM,
#12
(05-06-2011, 06:33 PM)astrowan Wrote: dah attach apa maksud dia ada L dan H

L1 L2 L3 L4 H1 H2 H3 H4

atas H bawah L

paidpaidpaidpaidpaid

terangkan sikit masta owner indi ni...........


Ok...sedikit makluman.
Indikator ni dibina base kepada Daily Open price.
Range setiap layer adalah 50 Pip dan jangkaan pergerakan price adalah sekitar 200 pip atas daily Open dan 200 pip bawah daily Open untuk pergerakan price normal harian.

So.. anda boleh jadikan setiap layer sebagai panduan asas pergerakan harian.
PELUANG SESUAI UNTUK TRADE TIDAK DATANG SETIAP MASA
Offline
05-06-2011, 06:52 PM,
#13
(05-06-2011, 06:46 PM)Akulascalper Wrote: Ok...sedikit makluman.
Indikator ni dibina base kepada Daily Open price.
Range setiap layer adalah 50 Pip dan jangkaan pergerakan price adalah sekitar 200 pip atas daily Open dan 200 pip bawah daily Open untuk pergerakan price normal harian.

So.. anda boleh jadikan setiap layer sebagai panduan asas pergerakan harian.

apa kelebihan dan kelemahan sistem ni..............

sbb kalau guna S1 S2 S3 dan R1 R2 R2 dan autopivot tu camna plak???????????
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
05-06-2011, 07:03 PM,
#14
dah sedut masta .. thank u
Offline
05-07-2011, 12:35 AM, (This post was last modified: 05-07-2011, 12:37 AM by Akulascalper.)
#15
(05-06-2011, 06:52 PM)astrowan Wrote: apa kelebihan dan kelemahan sistem ni..............

sbb kalau guna S1 S2 S3 dan R1 R2 R2 dan autopivot tu camna plak???????????

TodayRange berbeza.Sbb berdasarkan pergerakan hari ini.
Pivot plak berdasarkan Hi-Low hari semalam.

Harap maklum.Smile
(05-06-2011, 07:03 PM)Mustopa _a Wrote: dah sedut masta .. thank u

Sama2...
Nnti saya akan upload versi2 selanjutnya.
Sementara tu belajar dlu yg dah ader ni..Big Grin
PELUANG SESUAI UNTUK TRADE TIDAK DATANG SETIAP MASA



Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 27 <<>> Dilihat: 8103
Akulascalper TODAY RANGE SERIES
Akulascalper
3014
Forum Jump: