Nick:  
Pass:    
RegisterHelpMember ListView New PostsView Today's Posts


Anak-anak Mazuin Hamzah07-12-2013, 10:03 PM
Post: #1
Anak-anak Mazuin Hamzah >> wangolds.com
Kenal tak wajah dibawah nun dan ada mirip-mirip siapa? Amy Mastura atau Mazwin Hamzah. Ini adalah salah seorang daripada anak perempuan bekas penyanyi kumpulan Quinary M yang agak terkenal satu ketika dahulu iaitu Mazwin Hamzah yang telah berkahwin dengan adinda Sultan Brunei, Duli Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Bendahara Seri Maharaja Permaisuara Pengiran Muda Haji Sufri Bolkiah atau lebih dikenali dengan panggilan Pengiran Sufri.

[Image: Maz+2.jpg]Beliau adalah Yang Amat Mulia Pengiran Anak Raafiah Amalul Bulqiah puteri bongsu kepada Mazwin Hamzah dan Pengiran Sufri yang diputerikan pada 23 April 1992.
Mazwin Hamzah berkahwin dengan Pengiran Sufri pada 11 Februari 1987 dengan hantaran perkahwinan satu Juta Ringgit satu nilai yang begitu besar bukan sahaja ketika itu malah kini dan selamanya.

[Image: Maz1.jpg]

Yang Amat Mulia Pengiran Anak Raafiah Amalul Bulqiah

Walaupun bagaimanapun jodoh, ajal, maut dan pertemuan ditentukan oleh Yang Maha Esa dan kita hanya mampu merancang dan Dia yang menentukan segalanya. Panas yang disangkakan hingga ke petang rupanya hujan ditengahari, begitulah jodoh Mazwin Hamzah dengan Pengiran Sufri yang berakhri dengan penceraian sekitar tahun 2003.

Berita penceraian ini begitu mengejutkan tetapi itulah kenyataannya dan berbagai spekulasi dibuat dan ada menyatakan Muzwin Hamzah berada di Singapura dan menjadi penyanyi disana selepas penceraian tersebut dan berbagai-bagai lagi cerita yang berserabut kepala mendengarnya.

Hasil daripada perkongsian hidup Mazwin Hamzah dan Pengiran Sufri selama 11 tahun telah dikurniakan dengan tiga orang cahayamata iaitu seorang Putera YAM Pengiran Muda Abdul Khaaliq dan dua puteri, YAM Pengiran Anak Ajeerah Firdausul Bulqiah dan YAM Pengiran Anak Raafiah Amalul Bulqiah.

[Image: ohartis.com-mazuin.jpg]Sebenarnya Mazwin Hamzah masih lagi menetap di Brunei Darussalam bersama anak-anaknya. Ada masanya beliau berulang alik ke Kuala Lumpur - London dan Singapura.

Beliau menetap di Vila Cinta Membara di Jalan Kustin, Berakas yang merupakan kediaman pertama yang dihadiahkan oleh Pengiran Sufri kepada beliau semasa mula-mula bergelar isteri kepada Pengiran.

Sebelum bercerai beliau menginap di kediaman rasmi di Istana Darul Hana dan berpindah ke rumah pertamanya apabila bercerai dengan Pengiran Sufri.

Beliau mempunyai sebuah "istana" yang lebih mewah dan besar di Jalan Pengiran Babu berhampiran Darul Karamah yang merupakan kediaman rasmi ayahanda dan bonda YTM Pengiran Isteri Pengiran Anak Sarah tetapi tetap memilih rumah pertamanya di Brunei yang lebih serdahana sebagai kediaman beliau.

Hubungan beliau dengan kerabat diraja Brunei masih lagi baik terutamanya dengan KDYMM Raja Isteri yang begitu akrab dan senang dengan beliau.


Saksikan foto anak-anak beliau......

[Image: download1sm.jpg]


[Image: download2ud.jpg]


Possibly Related Threads...
Tomok Dapat Anak Lelaki Kedua
Rozana 'rompak' Anak-anak, Kata Awie
Yatt Hamzah Failkan Permohonan Cerai
Nora Danish Akan Buat Laporan Polis Susulan Video Anak Muda Malaysia
Anak Sulung Awie Dakwa Ibu Tirinya Rozana Buat Kenyataan Palsu
Lisa Surihani Mengaku Hamil Anak Pertama
Saya Boleh Letak Anak Khinzir Bawah Bantal Kalau Nak - Rozana
Anak Sulung Black Lahir Sebulan Awal
Sharifah Aleya Selamat Lahirkan Anak Lelaki
6 Foto Berkualiti Anak Che Ta Oleh Easkey Photography
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-12-2013, 10:05 PM
Post: #2
RE: Anak-anak Mazuin Hamzah >> wangolds.com
cun abessssssssssssssheart3heart3heart3

"hargailah rezeki yg diperolehi walaupun hanya sebesar zarah,
kerana padanya terdapat berkat yg xdapat kita lihat..."
Offline
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 

[-]
Facebook Comments Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
replies: 1 and views: 18748
Anak-anak Mazuin Hamzah
Geesya
74850


Powered By MyBB, © 2002-2015 MyBB Group. Form Contact Us RSS Syndication
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on wangolds.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of wangolds.com or it's owner. wangolds does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE

Online Users
There are currently 42 online users.
» 0 Member(s) | 42 Guest(s)

GREATEST BROKER FX 2015