Ben Affleck Pertahan Islam, Hilang Sabar Dengan Tohmahan Stereotaip

Offline
10-07-2014, 01:03 PM,
#1
Ben Affleck yang bakal muncul di dalam filem Batman telah berjaya memenangi hati jutaan penganut agama Islam seluruh dunia apabila mempertahankan agama tersebut di dalam rancangan televisyen bersama Bill Maher. Seorang lagi tetamu di dalam rancangan tersebut iaitu Sam Harris tiba-tiba mengkritik Islam dengan merujuk kepada cara Islam melayan kaum wanita, golongan homoseksual dan mereka yang tiada agama yang beliau sifatkan telah sebagai tidak dapat diterima akal.

resim

Contoh-contoh dan kenyataan yang diberikan oleh Ben Affleck memang sangat jitu dan padat. Namun ia tetap gagal diterima oleh Sam Harris yang akhirnya mengalah dan memaklumkan yang tidak mungkin dirinya dan Ben Affleck akan mencapai kata persetujuan di dalam isu ini. Sila baca kata-kata awesome oleh Ben Affleck di bawah.

resim

Sebelum ini beberapa pelakon/penyanyi gred A Hollywood seperti Selena Gomez juga telah mempersoalkan tindakan serangan Yahudi terhadap Palestin. Walaupun mendapat kecaman daripada para peminatnya, Selena Gomez tetap utuh berdiri dengan pendapatnya. Semoga kenyataan Ben Affleck ini dapat membuka hati orang ramai untuk mengenali Islam dengan lebih lanjut. Terima kasih Ben Affleck atas usaha anda.

Possibly Related Threads...
Lelaki Peluk Islam Lepas Lihat Seksaan Neraka Ketika Dalam Koma
Islam Diramal Agama Terbesar Menjelang Tahun 2075
Mengapa Kapten San Jin Gu Memeluk Islam
Quran Dan Sains - Perkaitannya Dengan Alam Dan Manusia
Terry Holdbrooks Dulu Pengawal Penjara Guantanamo Memeluk Islam (10 Gambar)
PAS_Pemain bola Fulham peluk Islam
video jin ajar apa itu islam di indonesia???
terkejut ramai orang islam....Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 0 <<>> Dilihat: 1410
Ben Affleck Pertahan Islam, Hilang Sabar Dengan Tohmahan Stereotaip
kejatempek
89022
Forum Jump: