Donut Murah Sebiji Cuma Rm1.50 Jadi Buruan

Offline
02-28-2018, 02:58 PM,
#1
resim
Dengan harga RM1.50 sebiji, donat panas karamel menjadi rebutan ramai di gerai kecil Donat Panas di tepi Jalan Gombak. — Foto ihsan Facebook/Sharulnizam Mohamed Yusof

resim
Donat panas bersalut coklat, yang kelihatan berkilat, memang membuka selera peminat coklat dan donat. — Foto ihsan Facebook/Ahmad Rizal

resim
Azroy Nor Azmi (kanan) sedang menggoreng donat ketika dua pekerjanya sedang menyediakan jualan di Jalan Gombak. — Foto ihsan Facebook/Faiz Zikri Alias

resim
Pelanggan sanggup beratur, dan menunggu, demi mengecap nikmat donat di gerai Jalan Gombak. — Foto ihsan Facebook/Sharulnizam Mohamed Yusof

KUALA LUMPUR, 28 Feb — Biasanya donat gebu dan lembut berperisa karamel  hanya boleh didapati di kedai-kedai di pasar raya dengan harga mahal.

Tetapi di gerai kecil Donut Panas di tepi Jalan Gombak di sini, kuih kegemaran ramai itu dijual pada harga berpatutan RM1.50 sebiji.

Pemiliknya Azroy Nor Azmi, 32, memberitahu ProjekMMO beliau mendapat ilham menjual donat dengan harga murah agar semua orang dapat menikmatinya.

“Kita tengok donat-donat berperisa seperti karamel, coklat dan sebagainya di pasar raya ada yang dijual enam biji RM20 lebih.

“Jadi buat keluarga berpendapatan rendah dan sederhana, ia mahal, sebab itu kita ambil inisiatif jual murah di tepi jalan,” katanya.

Berpengalaman dalam bidang bakeri, Azroy membukanya sejak pertengahan 2017. Ia menyediakan tiga perisa: gula, coklat dan karamel, paling diminati.

Sesuai dengan imejnya “donat panas”, ia dibuat dan dimasak di gerai itu secara langsung. Tanpa mengira perisa, sebiji harganya RM1.50. 

Gerainya dibuka setiap hari dari 12 tengah hari hingga 6 petang, kecuali Ahad. Namun donat selalunya habis sekitar jam 5 petang.

Pelanggan dinasihatkan datang awal kerana dikhuatiri terpaksa beratur panjang. Namun kerana semakin popular, makin ramai sanggup beratur.

Menurut Azroy, sejak tular di media sosial September tahun lalu, mereka berjaya menjual lebih 900 biji donat setiap hari.

“Ada pelanggan yang terpaksa beratur hingga satu jam lebih untuk beli donat,” katanya ketika dihubungi awal minggu ini.

Gerainya terletak hanya 200 meter dari Masjid Al-Syakirin di tepi Jalan Gombak dan dekat Medan Selera Taman Gombak Jaya.

Lebih mudah, cari Donut Panas Viral di peta Google telefon anda. Tiada parkir, pelanggan terpaksa meletakkan kenderaan di tepi jalan.

Mereka mempunyai beberapa cawangan di Selangor, termasuk di Kota Damansara, Batang Kali, Rawang dan Ampang.

Cawangan lain di Senawang, Negeri Sembilan; Kota Baru, Kelantan dan Melaka. Semua alamat cawangan dan nombor telefon ada di Facebook: Donut Panas. - MMO

Possibly Related Threads...
Kes Kehilangan Azmee Terus Jadi Misteri
Cikgu Tahan Murid Selepas Waktu Pulang, Ibu Bapa Jadi Mangsa Kena Tunggu Lama
Bookie Tawar Rm300,000 Untuk Kalah, Sedangkan Hadiah Kemenangan Cuma Rm23,000
Polis Terkejut Pengemis Boleh Jadi Jutawan, Temui Rm3 Juta Wang Tunai
Pau Bentuk Durian Pula Jadi Viral
Udang Goreng Tepung 60 Ekor Cuma Rm10
Kak Nab Jadi Jutawan Jual Kuih Peneram
Rumah Cuma Berharga Rm5 Sahaja Seunit Di Itali
Di Zaman Milenia Ini, Nenek Masih Jual Nasi Lemak Cuma 50 Sen
Nenek Tua 69 Tahun Masih Laku Lagi Jadi ModelUsers browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 0 <<>> Dilihat: 365
Donut Murah Sebiji Cuma Rm1.50 Jadi Buruan
sukawg
116212
Forum Jump: