Emosi & Motivasi Yang Unggul Seorang Trader

Offline
09-06-2010, 04:26 AM,
#1
Offline
09-06-2010, 04:35 AM,
#2
newbies wajib MC dulu...................
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
09-06-2010, 04:39 AM,
#3
berapa kali mau MC da..... Peringatan yang baik buat newbies.... Teori tidak sama dengan praktikal
Offline
09-06-2010, 05:19 AM,
#4
mistake make perfect............

(tt update post 1)
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
09-06-2010, 06:50 AM,
#5
wajib rasa MC kurang dari 10x ar...sampai bengang giler serik x moh dah trade forex.....jiwa kacau.....
bila ada perasan tu ..bangkit semula..cari ilmu.....jangan ikut orang..cara trader semua x sama...
jangan malu nak bertanya....
Offline
09-06-2010, 06:59 AM, (This post was last modified: 09-06-2010, 07:00 AM by Doul.)
#6
(09-06-2010, 04:35 AM)astrowan Wrote: newbies wajib MC dulu...................

setuju nga mastaBig GrinBig Grin
(09-06-2010, 06:50 AM)GEESYA Wrote: wajib rasa MC kurang dari 10x ar...sampai bengang giler serik x moh dah trade forex.....jiwa kacau.....
bila ada perasan tu ..bangkit semula..cari ilmu.....jangan ikut orang..cara trader semua x sama...
jangan malu nak bertanya....

betoi 2 geesya...dlu slalu ikot org..last terpinga2 sorang2..Big Grin
Offline
09-06-2010, 10:21 AM,
#7
Masuk sekolah kena bayar yuran, masuk forex kena bayar MC....

tapi... sampai bila nak bayar MC tu?

Sana sini orang bercerita tentang kejayaan trader forex... Macam2 iklan mengangkat diri dalam website2 (p/s: depa suruh kita bayar duit kat depa).

Kenapa mereka berjaya? Adakah kita juga boleh berjaya seperti mereka? Persoalan yang sering timbul di kotak fikiran kita.

Muhasabah diri mencari apa yang silap dan apa yang betul sangat penting....

Akhir sekali, apa yang kita jumpa? Ilmu belum cukup mantap lagi... Pengalaman belum cukup lagi...

Melangkahlah dari satu langkah ke satu langkah dengan tekun dan sabar. Semoga kita boleh berada di mana yang kita mahu
Offline
09-07-2010, 12:18 AM,
#8
(09-06-2010, 06:50 AM)GEESYA Wrote: wajib rasa MC kurang dari 10x ar...sampai bengang giler serik x moh dah trade forex.....jiwa kacau.....
bila ada perasan tu ..bangkit semula..cari ilmu.....jangan ikut orang..cara trader semua x sama...
jangan malu nak bertanya....

pemorek tegar .. mesti tegar ngan m.c seperti geesya kata tu .. alah bisa tegal biasa..

Offline
09-08-2010, 10:12 AM,
#9
usah dikenang benda yang telah pergi...kenangkan masa depan penat lelah kita ............

amin.........
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
09-08-2010, 10:15 AM,
#10
baru 5 kali MC ni.... belum cukup 10.... camna ni?
Offline
09-08-2010, 10:20 AM,
#11
(09-08-2010, 10:15 AM)Annuar76 Wrote: baru 5 kali MC ni.... belum cukup 10.... camna ni?

woooooooo

kasi no akaun ngan pass...aku kasi MC

baru leh jadi masta.........aci tak?????????? keh keh keh
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
09-08-2010, 10:24 AM,
#12
(09-08-2010, 10:20 AM)astrowan Wrote:
(09-08-2010, 10:15 AM)Annuar76 Wrote: baru 5 kali MC ni.... belum cukup 10.... camna ni?

woooooooo

kasi no akaun ngan pass...aku kasi MC

baru leh jadi masta.........aci tak?????????? keh keh keh

sendiri bleh buat.... kasi bukak post lot yang paling besar.... pastu lawan trend.... hahahaha Big GrinBig GrinBig Grin
Offline
09-10-2010, 01:17 AM,
#13
(09-08-2010, 10:15 AM)Annuar76 Wrote: baru 5 kali MC ni.... belum cukup 10.... camna ni?

Mc adalah musuh FX trader..rezki jangan di tolak MC jangan dicari..Tongue
Offline
10-12-2010, 07:56 PM,
#14
rajin cari ilmu sebab ilmu forex ni luas...
Offline
10-12-2010, 10:39 PM,
#15
ada sesiapa ker sudi mengajar forex kat newbie nie...
So when you lose your way
To ALLAH
you should turn
As HE promise HE will always be
there.....



Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 181 <<>> Dilihat: 17009
Emosi & Motivasi Yang Unggul Seorang Trader
Annuar76
90
Forum Jump: