Emosi & Motivasi Yang Unggul Seorang Trader

Offline
10-12-2010, 10:50 PM,
#16
(10-12-2010, 10:39 PM)gemagemuruh Wrote: ada sesiapa ker sudi mengajar forex kat newbie nie...

keh keh keh keh newbies la sangat...dah popit banyak pon nak newbies g.........
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
10-14-2010, 07:16 PM,
#17
semua cikgu boleh jadi anak murid,
bukan semua anak murid bleh jadi cikgu
Offline
10-14-2010, 08:09 PM,
#18
(10-14-2010, 07:16 PM)Annuar76 Wrote: semua cikgu boleh jadi anak murid,
bukan semua anak murid bleh jadi cikgu

betoi jugak mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
10-15-2010, 10:20 AM,
#19
saya masih anak murid lagi ni.... hehehehe.... mana pi cikgu taktau....
Offline
03-17-2011, 10:56 PM,
#20
sape rjn die dpt...............
pips pips saja
Offline
03-17-2011, 11:02 PM,
#21
bukan sapa tamak dia dapat?? Big Grin
Offline
03-18-2011, 04:36 AM,
#22
- An expert is a person that does all the mistake that can be done -
Offline
05-30-2011, 04:31 PM,
#23
Tumpang tanya... MC tu ape ea?
Offline
05-30-2011, 04:55 PM,
#24
(05-30-2011, 04:31 PM)hardyz Wrote: Tumpang tanya... MC tu ape ea?

MC tu margin call, duit sudah habis dlm akaun trade....
ada la broka tinggal sikit untuk tambang balik... hehehe
Offline
05-30-2011, 04:59 PM,
#25
(05-30-2011, 04:55 PM)Annuar76 Wrote: MC tu margin call, duit sudah habis dlm akaun trade....
ada la broka tinggal sikit untuk tambang balik... hehehe

awat aku MC broker aku tak kasi apa2

ada negetip balanced gelakgelak
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
05-30-2011, 05:03 PM,
#26
(05-30-2011, 04:59 PM)astrowan Wrote: awat aku MC broker aku tak kasi apa2

ada negetip balanced gelakgelak

aku pakai broka cap arnab.... hang pakai broka cap ayam wan.... hahahah
Offline
07-30-2013, 01:09 PM, (This post was last modified: 07-30-2013, 01:10 PM by pasfx.)
#27
(05-30-2011, 04:55 PM)Annuar76 Wrote: MC tu margin call, duit sudah habis dlm akaun trade....
ada la broka tinggal sikit untuk tambang balik... hehehe

Kalo sudah mengalami MC, tentunya kita harus melakukan deposit lagi untuk bisa trading, tapi kita juga harus belajar dari pengalaman trading kita juga jangan sampai kita mengalami MC untuk yang kedua kalinya



YM: gdmfxindonesia@yahoo.com | Skype : gdmfxindonesia
Indonesia Email Support: indo.support@gdmfx.com
Offline
11-23-2013, 02:53 AM,
#28
(07-30-2013, 01:09 PM)pasfx Wrote: Kalo sudah mengalami MC, tentunya kita harus melakukan deposit lagi untuk bisa trading, tapi kita juga harus belajar dari pengalaman trading kita juga jangan sampai kita mengalami MC untuk yang kedua kalinya



YM: gdmfxindonesia@yahoo.com | Skype : gdmfxindonesia
Indonesia Email Support: indo.support@gdmfx.com

Try and try until you succeed.Just charge it to experienceSmile

*Mencoba dan mencoba sampai Anda succeed.Just diisi untuk mengalami.*
Offline
11-27-2013, 05:50 PM,
#29
(11-23-2013, 02:53 AM)rrayne20009 Wrote: Try and try until you succeed.Just charge it to experienceSmile

*Mencoba dan mencoba sampai Anda succeed.Just diisi untuk mengalami.*

Right we must learn how to stand up after we fall.
Offline
01-17-2014, 12:29 AM,
#30
Emosi dan motifasi yang unggul bagi seorang trader adalah keinginan untuk sukses. Dengan keinginan itu dibarengi oleh kemampuan mengendalikan diri serta emosi itu sendiri. Bisa disiplin dan bisa sabar dalam melakukan perdagangan forex trading.
JustForex - Just Comportable Trading



Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 211 <<>> Dilihat: 18154
Emosi & Motivasi Yang Unggul Seorang Trader
Annuar76
90
Forum Jump: