Eurusd & Gbpusd Signal

Offline
01-06-2013, 06:03 PM,
#1
Salam semua,

Saya cuba memulakan thread ini utk memeriahkan dan memberi input kepada warga WG. Saya akan cuba sedaya upaya jika ada kelapangan utk update signal ini setiap hari yg ada trading.utk berapa lama saya pun tak tahu bergantung kepada keberkesanan signal ini

Anda juga dijemput utk memberikan signal dan pandangan anda supaya thread ini menjadi lebih meriah dan berinformasi.

Dimulai thread ini dgn Bismillah.......

Possibly Related Threads...
EURUSD Market Analysis
GBPUSD Market Analysis
SIGNAL "HIJAB" BERSAMA GEESYA
EURUSD Chart Prediction 2012
Signal Satoppp By SilenceSnipers
GBPUSD Chart Prediction 2012
Signal Newbie syah_zakri
Signal untuk EJ..........
Signal Free By Sixth (Non-Paid) Free of Charge
SIGNAL GJ HARI INI
Forex itu mudah jika anda banyak mendengar dari berkata-kata.
Join my FB for Forex Senang Discussion
Offline
01-06-2013, 06:14 PM, (This post was last modified: 01-06-2013, 06:15 PM by hanizamri.)
#2
Sbb market tak jalan lagi...saya cuma boleh andaikan yg EU akan ada retracement sehingga garis biru bawah (rujuk chart) dan jika esok EU diatas 1.3080 adalah buy dan TP di 1.3132 dan jika dibawah 1.3030 adalah sell dan TP di 1.2990.
   
Forex itu mudah jika anda banyak mendengar dari berkata-kata.
Join my FB for Forex Senang Discussion
Offline
01-06-2013, 06:52 PM,
#3
(01-06-2013, 06:03 PM)hanizamri Wrote: Salam semua,

Saya cuba memulakan thread ini utk memeriahkan dan memberi input kepada warga WG. Saya akan cuba sedaya upaya jika ada kelapangan utk update signal ini setiap hari yg ada trading.utk berapa lama saya pun tak tahu bergantung kepada keberkesanan signal ini

Anda juga dijemput utk memberikan signal dan pandangan anda supaya thread ini menjadi lebih meriah dan berinformasi.

Dimulai thread ini dgn Bismillah.......


respekrespekrespekrespek

sellbz trade

Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
01-06-2013, 07:57 PM,
#4
thanks H Wink
Offline
01-07-2013, 05:51 PM, (This post was last modified: 01-07-2013, 05:52 PM by hanizamri.)
#5
Lihat chart dibawah EU pada TF M15 dah ada hidden divergence dan kita tunggu buy EU bila dah break TL warna merah.
Saya akan update jika ada perubahan bila US buka market maklumlah hari isnin banyak risiko.
   
Forex itu mudah jika anda banyak mendengar dari berkata-kata.
Join my FB for Forex Senang Discussion
Offline
01-07-2013, 10:29 PM,
#6
(01-07-2013, 05:51 PM)hanizamri Wrote: Lihat chart dibawah EU pada TF M15 dah ada hidden divergence dan kita tunggu buy EU bila dah break TL warna merah.
Saya akan update jika ada perubahan bila US buka market maklumlah hari isnin banyak risiko.

Tiada perubahan yg nak diupdate..masih ikut..dah break tl dan target kat 1.3076 tp atau trailing stop
Forex itu mudah jika anda banyak mendengar dari berkata-kata.
Join my FB for Forex Senang Discussion
Offline
01-07-2013, 10:42 PM,
#7
(01-07-2013, 10:29 PM)hanizamri Wrote:
(01-07-2013, 05:51 PM)hanizamri Wrote: Lihat chart dibawah EU pada TF M15 dah ada hidden divergence dan kita tunggu buy EU bila dah break TL warna merah.
Saya akan update jika ada perubahan bila US buka market maklumlah hari isnin banyak risiko.

Tiada perubahan yg nak diupdate..masih ikut..dah break tl dan target kat 1.3076 tp atau trailing stop


tp H ngam2 OD (open daily) Smile
Offline
01-07-2013, 10:49 PM,
#8
(01-07-2013, 10:42 PM)Geesya Wrote:
(01-07-2013, 10:29 PM)hanizamri Wrote: Tiada perubahan yg nak diupdate..masih ikut..dah break tl dan target kat 1.3076 tp atau trailing stop


tp H ngam2 OD (open daily) Smile
xperasan pulak...harap2 sampai kat situ pun ok dah.
Forex itu mudah jika anda banyak mendengar dari berkata-kata.
Join my FB for Forex Senang Discussion
Offline
01-07-2013, 11:22 PM,
#9
Alhamdulillah...dah sampai tempat dituju...ada rezeki hari ni...
Forex itu mudah jika anda banyak mendengar dari berkata-kata.
Join my FB for Forex Senang Discussion
Offline
01-08-2013, 10:43 PM,
#10
EU BUY jika break TL dan indikator..tp besar
   
Forex itu mudah jika anda banyak mendengar dari berkata-kata.
Join my FB for Forex Senang Discussion
Offline
02-17-2015, 05:44 PM,
#11
thank masta..leh follow ni
BUKA AKAUN INSTAFOREX DGN SAYA UTK DPTKAN REBATE 1.3PIPS + BONUS
AFF CODE : IBASIA (Semua Huruf Besar)
Offline
05-26-2015, 09:26 PM,
#12
resim

EUR/USD masih dalam bias trend Bearish bagi Intraday atau dalam masa jangka pendek yang mana pada harini resistance level 1.1050 masih lagi bertahan. Kesan negatif dari pattern Head and Shoulder di TF H4 juga membantu menguatkan price turun kebawah.

Dari senario Bearish trend ini dijangkakan target EUR/USD boleh mencapai ke level 1.0800 atau level 1.0645.
Offline
05-26-2015, 09:29 PM,
#13
resim


Pair GBPUSD diniagakan dengan jelas negative apabila telah berhasil memecahkan Bullish Channel Support line dan menutup dagangan pada minggu ini di bawah Support Bullish Channel. Ini menjadikan Intraday dan Short Term Trend bertukar arah ke bawah dan dijangkakan akan ke support area yang berikutnya di 1.5000.

Tekanan negative dari Moving Average EMA50 juga telah menyokong bias trend Bearish pada masa terdekat.
Offline
05-27-2015, 10:40 PM,
#14
resim

GBP/USD berjaya break double bottom pattern di level 1.5445 dan cuba untuk break level 1.5335. Jika price berjaya closed dan hold di bawah 1.5335 target seterusnya adalah di level 1.5190 dan target berikutnya 1.5040.
Offline
05-27-2015, 10:41 PM,
#15
resim

EUR/USD 1.1050 Resistance level masih hold lagi harini dan price masih dibawah level 1.0900.

Momentum Bearish trend masih valid selagi level 1.1050 terus bertahan dan jika support 1.0800 break, price berkemungkinan akan meneruskan perjalanan ke level support seterusnya 1.0640



Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 269 <<>> Dilihat: 16624
Eurusd & Gbpusd Signal
hanizamri
65683
Forum Jump: