Forex Calculator

Offline
04-27-2011, 06:57 PM,
#1
Assalamualaikum,

Ajk ingin berkongsi satu stand-alone freeware calculator yang boleh kita install di desktop untuk membantu kita mengira :

1. Position size yang betul berdasarkan risk yang kita tentukan
2. Margin yang diperlukan utk suatu position
3. Pip value utk currency pairs berdasarkan lot size yang kita enter
4. Correlation level antara pair-pair yang kita trade

Berikut ada lah rupa calculator tersebut :

   


Download package ini mengandungi :
1. calculator
2. user manual utk calculator
3. ebook mengenai correlation dan cara tafsir mengikut bacaan di calculator

Download di sini :
http://www.multiupload.com/VXN4QXI25M



Possibly Related Threads...
How to be consistently profitable in forex trading.
The Main reason Why Forex Traders Fails.
kisah dongeng forex
Nenek 60 Tahun Pun Boleh Jadi Jutawan Forex, Kita Bila Lagi.......
Petikan Dari Laman Seorang Yang Berpengalaman Dalam Dunia Forex
TEN WINNING HABITS IN FOREX TRADING
[Artikel mstar paper]Online Forex Untung atau terpedaya??
Haram Main Forex Dalam Talian, Kata Mufti Perlis
Panas Bappebti Block 10 Broker Forex Di Indonesia
sikap setiap manusia dalam forex!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Offline
04-27-2011, 07:14 PM, (This post was last modified: 04-27-2011, 08:22 PM by tenungskrin.)
#2
timo kasih tuan ajk...
Offline
04-27-2011, 08:26 PM,
#3
Abg ajk lepas dpt pangkat nih rajin lak posting yer...gelak gelak gelak nampak misai tebal je dlm gambar tu..gelak gelak hahahahahha
" I Have Not Failed,I've Just Found 10,000 ways That Dont Work" Thomas Alva Edison" sua sua
Offline
04-27-2011, 08:36 PM,
#4
Terima Kasih Tuan ajk.... Smile
Offline
04-27-2011, 08:36 PM,
#5
(04-27-2011, 08:26 PM)sayur_salad Wrote: Abg ajk lepas dpt pangkat nih rajin lak posting yer...gelak gelak gelak nampak misai tebal je dlm gambar tu..gelak gelak hahahahahha

gelak cari makan tuan mod gelak
Offline
04-27-2011, 08:47 PM,
#6
(04-27-2011, 08:36 PM)ajktingkap Wrote: gelak cari makan tuan mod gelak

gelak gelak kuat cari makan skrang...gelak gelak kt umah xcukup mkn dh ker bang...gelak gelak
" I Have Not Failed,I've Just Found 10,000 ways That Dont Work" Thomas Alva Edison" sua sua
Offline
04-27-2011, 10:52 PM,
#7
TQ TQ TQ tuan tanah..nak download ken cakap tq kata masta astrowan..hehehe
Instaforex Exchanger
Deposit/Withdrawal
018-9162628
Ym/Skype : bell.instafx

wangolds
Offline
04-28-2011, 02:14 AM,
#8

terima kaseh mr ajk

Big Grin
K.I.S.S - Keep It Sweet n Sexy



Offline
05-08-2011, 03:18 AM,
#9
best info ini....tq tt..
Offline
05-11-2011, 01:10 PM,
#10
newbie ingin sedut...
tq masta
Offline
03-03-2015, 01:30 PM,
#11
Forex kalkulator sekarang sudah banyak tersedia di broker secara langsung dengan variabel yang sudah tersedia dengan baik, seperti di broker octafx terdapat Kalkulator forex. Didalam kalkulator ini trader bisa menghitung margin yang dibutuhkan serta pipvalue untuk masing - maisng pair yang akan digunakan berdasarkan leverage serta lot yang akan dimainkan
Offline
06-11-2017, 09:56 PM,
#12
berfaedah sangat ni. terimakasih tuan
Offline
07-04-2017, 02:56 PM,
#13
kat forexmart pun tersedia kalkulator forex yang berguna untuk aktifitas trading. seperti yang ada kat sini https://www.forexmart.com/forex-calculator
SPESIAL BONUS DEPOSIT 30% & 50%
>>|Rebate 0.9pip dari 2 Pip fix spread|<<




Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 12 <<>> Dilihat: 3157
Forex Calculator
ajktingkap
2823
Forum Jump: