Gambar Cctv Di Jumpai Ditandas Cafe Uiam Mengejutkan Pelajar

Offline
09-22-2014, 09:22 AM,
#1
Beberapa gambar kamera CCTV yang dipasang secara rahsia di tandas cafe UIAM tersebar. Pelajar Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (IIUM) Gombak digemparkan

resim

resim

Pendedahan itu turut dikongsikan menerusi Facebook Ma’ruf Club UIAM dan kini tersebar secara meluas menerusi laman sosial. Tindakan itu juga mendapat kecaman hebat kerana menceroboh privasi dan keselamatan pelajar terutamanya kepada kaum wanita.

resim

petikan daripada facebook

Quote:[Pemasangan kamera di tandas]

Isu pemasangan kamera di salah sebuah tandas di kafeteria kuliyyah pendidikan jadi buah mulut pelajar. Di saat IIUM digempar dengan isu simbah cat, sekali lagi dihebohkan dengan isu privasi dan keselamatan terutama di kalangan sister.

Tindakan pemasangan kamera di tandas di anggap satu kerja yang memalukan serta tidak bermoral. Privasi yang tidak harus diganggu malah ianya amat menjijikkan. Bertentangan dengan norma dan fitrah manusia mengganggu hak individu lain. Saya memandang serius perkara ini dan berharap pihak berwajib dapat mengambil tindakan. Selain itu, sisters juga dapat terus berhati-hati dengan situasi sekeliling dalam membuat apa-apa aktiviti.

Saya sebagai wakil Ma'ruf Club juga merangkap pengerusi SWEET, akan cuba berbincang dengan Timbalan Pengerusi 2 MPP UIAM, Saudari Sharina Farhana untuk berbincang lanjut tentang perkara ini serta cuba mengusulkan kembali agar SOS (Save Our Sister) yang dijalankan SRC tenure yang lepas digerakkan kembali untuk menjaga keselamatan sister UIAM terutamanya.

Nor Nadirah Anuar,
Vice President 1 Ma'ruf Club IIUM merangkap Pengerusi SWEET


Possibly Related Threads...
Menakjubkan Tubuh Peserta Biggest Loser Dulu Dan Sekarang (11 Gambar)
Cantiknya Lukisan Badan 6 Gambar
Kereta 3d Cetakan Pertama Dunia (13 Gambar)
5 Gambar Hospital Selenggara Dolls Di Sydney Sejak 1913
16 Gambar Pejuang Wanita Kurdish
10 Gambar Tanah Mendap Persimpangan Jalan Pudu Jalan Imbi Jalan Hang Tuah Pagi Tadi
Khidmat Masyarakat - Kehilangan Pelajar Perempuan Kolej Vokasional Shah Alam.
4 Gambar: Kedai Servis Kereta Penipu Di Kajang.
Mohon Pihak Tuan Sebarkan Gambar Suspek Kecurian Di Kedai Saya Semalam Di Serdang.
Pelajar Perempuan Sekolah Yayasan Sofa Seremban Dipercayai Dilarikan Oleh Seseorang.Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 0 <<>> Dilihat: 3781
Gambar Cctv Di Jumpai Ditandas Cafe Uiam Mengejutkan Pelajar
kejatempek
88542
Forum Jump: