Hamas Minta Malaysia Bantu Lindungi Masjid Al Aqsa

Offline
09-21-2015, 08:39 AM,
#1
resim

Kuala Lumpur – Hamas meminta Malaysia untuk memainkan peranan utama dalam melindungi Masjid Al-Aqsa daripada pencerobohan rejim Zionis.
 
Perkara itu dimaklumkan oleh Ketua Biro Politik Hamas, Khaled Mashal dalam perbualan telefonnya bersama Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, hari ini.
 
Dalam perbualan telefon itu, Mashal memaklumkan kepada Najib mengenai situasi terkini di Tebing Barat, khususnya ketegangan yang berlaku di Masjid Al-Aqsa berikutan pencerobohan dan pencabulan yang dilakukan tentera Israel.
 
“Saya menjelaskan kepada Najib mengenai pentingnya Malaysia untuk memainkan peranan utama dalam melindungi Masjid Al-Aqsa.
 
“Saya juga menegaskan, betapa pentingnya Malaysia menggerakkan komuniti antarabangsa untuk menyekat rancangan Israel untuk menceroboh dan menduduki Baitulmuqaddis amnya, serta Masjid Al-Aqsa, khasnya,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.
 
Menurut Mashal, Najib telah memaklumkan bahawa Malaysia mengutuk sekeras-kerasnya keganasan dan pencerobohan tentera Israel ke atas Masjid Al-Aqsa sehingga menyaksikan Masjid Al-Aqsa terpisah secara sementara mengikut kaedah yang ditetapkan oleh rejim zionis itu.
 
Katanya, Najib menegaskan pendirian Malaysia yang akan menyokong penuh penduduk Palestin dalam mendepani keganasan dan pencabulan yang dilakukan tentera zionis itu.
 
Mashal berkata, di akhir perbualan itu, beliau mengucapkan terima kasih kepada Najib, kerajaan dan rakyat Malaysia atas sokongan padu yang diberikan kepada penduduk Palestin dalam berdepan keganasan dilakukan Israel.
 
Keadaan di seluruh Tebing Barat semakin tegang sejak beberapa hari lalu yang menyaksikan beberapa pertempuran antara penduduk Palestin dengan pasukan keselamatan Israel, selepas pergerakan Hamas melancarkan ‘hari kemarahan’ ekoran ketegangan yang berlaku di Masjid Al-Aqsa. - SuaraTV

Possibly Related Threads...
Lelaki Palestin Mati Ditembak Keluarga Sendiri Lepas Belot Bantu Israel
Baitulmaqdis: Jew News Pandang Rendah Atm, Kata 1 Saat Saja Boleh Hancurkan Malaysia
Mcdonalds Malaysia Nafi Salur Dana Bantu Israel
Teks Khutbah Jumaat Masjid Negara, Mempertahankan Baitulmaqdis
Imam Masjid Al Aqsa Ditembak Tentera Israel
Artifak Berharga Dalam Masjid 
al Aqsa Dikhuatiri Hilang
Hamas Dipercayai Miliki Roket Yang Lebih Kuat
Kerja Penggalian Israel Musnahkan Masjid Al Aqsa
Israel Dijilat Api, Terpaksa Minta Bantuan Negara Jiran
Hamas Jangka Polisi Anti - Palestin Kekal Di Bawah TrumpUsers browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 0 <<>> Dilihat: 595
Hamas Minta Malaysia Bantu Lindungi Masjid Al Aqsa
sukawg
98400
Forum Jump: