Hukum Melihat Kemaluan Isteri.

Offline
12-29-2013, 10:21 AM,
#1
resim


Mungkin ramai yang tak tahu apa hukum tengok faraj perempuan. Mungkin juga ramai yang dah tahu bab tengok faraj perempuan ini. Atau mungkin juga ramai yang malu bila cakap bab tengok faraj perempuan ini. Yang pastinya, sesama lelaki tak ramai yang mau berbicara bab tengok faraj perempuan.

Terlebih dahulu, mungkin ada yang bertanya kenapa kisah tengok faraj perempuan saja yang orang bicarakan. Kenapa tak bicarakan juga bab tengok kemaluan lelaki.

Atau barangkali, kena tanya terlebih dahulu perbezaan hasil apabila orang lelaki tengok faraj perempuan berbanding jika orang perempuan tengok kemaluan lelaki.

Bila persoalan itu ditanya, orang lelaki tentu tahu jawapannya terhadap reaksi yang berlaku sebaik saja mereka melihat faraj perempuan. Dan hanya orang perempuan saja tahu reaksi mereka bila melihat kemaluan lelaki.

Apa yang saya yakin adalah, orang perempuan sikitpun tak lalu nak tengok kemaluan lelaki. Hasilnya amat memualkan berbanding reraksi apabila orang lelaki tengok faraj perempuan. Bezanya mungkin antar langit dengan bumi!.
Sedikit fakta samada saiz kemaluan lelaki ada pengaruh pada wanita

Cuma sedikit fakta untuk anda yang (tak malu) membaca posting ini, berkenaan apakah faktor kemaluan besar dan panjang memberikan pengaruh terhadap pilihan wanita memilih seseorang lelaki.

Menurut kajian dari barat yang memang terbuka berbincang bab seks, mereka telah memberikan gambar lelaki berserta gambar kemaluan masing-masing untuk wanita membuat pilihan mana satu lelaki idaman mereka.

Dari kajian rupa-rupanya saiz kemaluan memberikan pengaruh yang besar dalam pilihan lelaki kegemaran. Lelaki yang besar dan panjang telah mendapat kedudukan paling tinggi dipilih oleh wanita. Oleh itu, mat saleh berkata....saiz memang penting!!! walaupun ramai yang menafikannya.
Berbalik pada persoalan hukum tengok faraj wanita

Ok, selesai selingan. kita balik semula pada persoalan asal. Untuk tahu hukuman samada boleh tengok faraj wanita atau tidak, tak payah bagi tau bahawa hukumnya HARAM...kalau main tengok mana-mana wanita yang tak ada kena mengena dengan lelaki yang melihatnya.

Tetapi jika wanita itu adalah isteri anda, bolehkah tengok farajnya. Atau lebih tepat lagi, bolehkan tengok kemaluan isteri anda?.

Dari dulu kita biasa dengar, sesiap yang tengok faraj wanita, matanya akan jadi buta...itu yang disampaikan oleh orang kebiasaannya. Ertinya tak boleh lihat faraj isteri anda ketika bersetubuh. Untuk itu, jika bersetubuh anda perlu,

Tutup lampu gelap gulita dan mula meraba untuk cari parkir.
Kalau tak mau tutup lampu, anda perlu tutup mata. Juga kena raba untuk cari parkir.

Apakah anda buat begitu setiap kali bersama dengan isteri?...mencabar tu!!!.


Oklah, terus kepada matlamat. kita baca apa pendapat Dr Asri dalam bab melihat faraj isteri di bawah:

TIDAK BOLEH TENGOK FARAJ ISTERI?

...dukacita apabila diberitahu ada penceramah kursus perkahwinan membaca hadis palsu kononnya Rasulullah SAW bersabda:

Apabila seseorang kamu menyetubuhi isteri atau jariahnya, maka jangan dia melihat pada kemaluan mereka kerana yang demikian itu menyebabkan buta.

..maka ‘demam’ pasangan yang ingin berkahwin mendengar hadis palsu ini.


Sementara yang dah lama melihat kemaluan isterinya kehairanan kerana dia masih belum buta. Lalu mungkin disangkakan Nabi SAW memberitahu sesuatu yang tidak benar.
Sebenarnya, pereka hadis palsu itu yang berbohong dan ustaz pembaca hadis palsu tersebut menyebar kebohongan. Sedangkan Allah berfirman dalam Surah al- Mukminun ayat 1-6: (maksudnya)

"Sesungguhnya berjayalah orang-orang yang beriman. Iaitu mereka yang khusyuk dalam solatnya. Dan mereka yang menjauhkan diri dari perbuatan dan perkataan yang sia-sia; Dan mereka yang berusaha membersihkan hartanya (dengan menunaikan zakat harta itu); Dan mereka yang menjaga kemaluan mereka, kecuali kepada isterinya atau hamba sahayanya maka sesungguhnya mereka tidak tercela".


.. diriwayatkan daripada ‘Aisyah, katanya:

Aku dan Rasulullah pernah mandi bersama dari satu bekas air. Maka dia mendahuluiku sehingga aku kata: tinggalkan untukku! tinggalkan untukku!) Riwayat al-Bukhari, Muslim dan selain mereka.


Jelas daripada hadis ini harus melihat kemaluan isteri. ...ini dikuatkan oleh riwayat Ibn Hibban melalui Sulaiman bin Musa yang apabila ditanya mengenai suami yang melihat kemaluan isterinya, dia menjawab:

“Aku pernah bertanya hal ini kepada ‘Ata. Kata ‘Ata: Aku pernah bertanya ‘Aisyah, lalu ‘Aisyah pun meriwayatkan hadis di atas”Bagaimana mungkin dilarang melihat faraj isteri padahal ia perangsang kepada persetubuhan yang halal dan berpahala?!

Rumusan hukum tengok faraj wanita adalah boleh dan diperlukan untuk meransang aksi seterusnya.
Video Hiasan

Possibly Related Threads...
Tak Boleh Tengok Faraj Isteri?
Isteri Keluar Kerja, Adik Ipar Masuk Bilik.
Suami Isteri Menonton Filem Lucah Untuk Belajar.
Banyak Lelehan Keluar Daripada Kemaluan Saya Selepas Suami Menarik Keluar Alat Kelami
Isteri Merintih Tak Puas Disetubuhi Suami.
KENAPA PENTING UNTUK KITA MEMBERSIHKAN KEMALUAN DENGAN BETUL?
(pic) Manusia Mempunyai Dua Kemaluan Iaitu Khunsa
Melihat alat sulit wanita dalam ICU
Demi Puaskan Isteri, Lelaki Menyunat Kemaluan Sendiri
Fatwa Qardhawi: Hubungan Seksual Suami-IsteriUsers browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 0 <<>> Dilihat: 3641
Hukum Melihat Kemaluan Isteri.
Reez Ramsey
80597
Forum Jump: