Isteri Pukul, Sembur Ridsect Ke Arah Suami Oku Kerana Selimut

Offline
09-29-2015, 10:30 PM,
#1
resim
Tertuduh (kiri) keluar dari mahkamah selepas perbicaraan hari kedua selesai. – Foto Sinar Harian

KOTA BHARU – Seorang lelaki orang kurang upaya yang pekak dan bisu memberitahu Mahkamah Majistret Kota Bharu hari ini, dia dipukul oleh bekas isterinya dengan menggunakan penyangkut baju pada lengan serta bahu.

Tidak cukup dengan itu, Mohd Bazely Mohamed, 28, mendakwa wanita terbabit, Noor Ashiqin Azmi, 26, turut menderanya dan sering menyemburnya dengan penyembur nyamuk.

“Malam itu, saya bergaduh dengan isteri sebab dia mahu mengambil selimut yang ada dengan saya. Saya kata ‘sekejap’, tiba-tiba dia dah ambil penyangkut baju dan terus memukul saya. Dia juga sembur saya dengan Ridsect,” katanya.

Noor Ashiqin berdepan dakwaan dengan sengaja menyebabkan cedera kepada mangsa dengan menggunakan penyangkut baju plastik di rumah sewa mereka di alamat Flat Hijau, Bandar Baru Kubang Kerian, di sini, pada jam 12 tengah malam, 5 November 2014.

Tertuduh mengaku tidak bersalah ketika kali pertama dihadapkan ke mahkamah pada 8 Disember 2014 dan memohon untuk dibicarakan. Hari ini merupakan hari kedua perbicaraan pada peringkat pendakwaan dengan memanggil mangsa sebagai saksi ketiga yang memberi keterangan.

Prosiding menggunakan khidmat jurubahasa isyarat untuk menterjemahkan soalan daripada pihak pendakwaan yang diwakili Timbalan Pendakwa Raya Kelantan, Mohd Syahrun Nizam Mohd Misan dan peguam bela, Mohd Faizal Hazim Abdul Rahman bagi pihak tertuduh.

Mohd Bazely juga menjawab setiap soalan dengan menggunakan bahasa isyarat yang kemudiannya diterjemahkan jurubahasa itu kepada mahkamah.

Ketika disoal Mohd Syahrun berapa kali kejadian pukul itu berlaku dan mangsa memberitahu kejadian pukul tersebut kali pertama berlaku.

“Sebelum ini tidak pernah pukul, tetapi dia selalu pegang penyembur nyamuk dan akan menyembur ke arah saya termasuk ketika saya berada di dalam bilik air,” katanya.

Sementara itu, ketika disoal balas Mohd Faizal yang mendakwa mangsa pernah mengasari isterinya serta menolak tertuduh hingga keguguran sebelum kejadian pukul itu, Mohd Bazely bagaimanapun menafikannya.

“Adalah tolak sikit, tetapi tidaklah sampai terjatuh dan setahu saya dia tidak pernah mengandung. Tak ada dan saya tidak tahu pun dia mengandung,” katanya.

Mohd Faizal juga mencadangkan, tertuduh menyembur penyembur nyamuk ketika mangsa berada di dalam bilik air bertujuan supaya mangsa cepat keluar dari bilik air dan bukan mahu menderanya, namun perkara itu tidak dipersetujui mangsa kerana dia menggunakan isyarat tutup buka suis lampu jika ada orang yang mahu menggunakan tandas ketika dia menggunakannya.

Mohd Bazely pada perbicaraan itu turut mengaku menghidap penyakit sawan, namun penyakit itu menyerang pada siang hari sebelum berlaku pergaduhan dengan bekas isteri itu.

Perbicaraan di hadapan Majistret, Mohamad Nasrudin Mohamed bersambung 24 November depan. - Sinar

Possibly Related Threads...
Marah Dikejutkan Tidur, Lelaki Pukul Kepala Anak Isteri
Lelaki Fitnah Polis Trafik Disaman Kerana Sun Shade Didenda Rm4,000
Padah Cintai Isteri Orang, Lelaki Pakistan Mati Dibakar Di Shah Alam
Kerana Tekanan Hidup, Janda Cekik Anak Autisme Sampai Mati
Pasangan Kekasih Mati Direnjat Elektrik Kerana Jalin Cinta Terlarang
Anak Sanggup Bunuh Ibu Kerana Tak Benarkan Bela Anjing
Tumbuk Sampai Mati Kerana Pecahkan Belon, Lelaki Didakwa Bunuh
Lelaki Mati Dibunuh Kerana Masak Maggi Bau Tak Sedap
Bapa Dipenjara 10 Tahun Pukul Anak Sampai Patah Kaki
Budak Cedera Dipukul Pakcik Kerana Hilangkan Kad Memori TelefonUsers browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 0 <<>> Dilihat: 506
Isteri Pukul, Sembur Ridsect Ke Arah Suami Oku Kerana Selimut
sukawg
98604
Forum Jump: