KENAPA PENTING UNTUK KITA MEMBERSIHKAN KEMALUAN DENGAN BETUL?

Offline
10-03-2012, 09:43 AM,
#1

Kenapa penting untuk kita membersihkan kemaluan dengan betul? Cara Basuh Kemaluan Dengan Betul Sesudah Membuang Air ok? Assalamu'alaikum readers yang dikasihi, Semoga ALLAH merahmati antum semua. Ok mengenai kaedah buang air yang betul?


Cara membasuh kemaluan sesudah membuang air kecil

Lelaki:

Selepas membuang air kecil, disunatkan berdehem 2 atau 3 kali supaya air kencing betul-betul sudah habis keluar. Lepas itu, urutlah kemaluan dari pangkal ke hujung beberapa kali sehingga tiada lagi air kencing yang berada dalam saluran. Kemudian basuhlah dengan air sebersihnya.

Wanita:

Apabila membasuh kemaluan, pastikan dicuci bahagian dalam dengan menjolok sedikit dengan jari dan dipusing-pusingkan semasa dilalukan air bersih. Bukan dengan hanya menyimbahkan air semata-mata. Jika dengan melalukan air sahaja ia tidak membersihkan bahagian dalam kemaluan wanita yang berbibir-bibir itu.

Kenapa penting untuk kita membersihkan kemaluan dengan betul?

Ramai orang merasakan diri mereka cukup bagus dengan banyak amal ibadah, bersedekah dan lain lain, tetapi masih tidak terlepas dari azab api neraka.

Saidina Abu Bakar pernah hendak menyembahyangkan mayat seorang lelaki tetapi tiba-tiba tersentak dengan suatu benda bergerak-gerak dari dalam kain kafan lelaki itu. Lalu disuruh orang membukakannya. Alangkah terkejutnya apabila seekor ular sedang melilit kepala kemaluan mayat lelaki itu.

Saidina Abu Bakar mencabut pedang lalu menghampiri ular tadi untuk membunuhnya. Tetapi ular itu tiba-tiba berkata-kata. Katanya ”Apakah salahku kerana aku diutus oleh Allah untuk menjalankan tugas yang diperintahkan”. Setelah diselidiki amalan lelaki itu semasa hayatnya, jelas dia merupakan orang yang mengambil ringan dalam hal menyucikan kemaluannya setelah selesai membuang air kecil.Possibly Related Threads...
Suami Isteri Menonton Filem Lucah Untuk Belajar.
Banyak Lelehan Keluar Daripada Kemaluan Saya Selepas Suami Menarik Keluar Alat Kelami
Hukum Melihat Kemaluan Isteri.
[untuk Lelaki Sahaja] Sila Pilih Bahagian Tubuh Wanita Yang Paling Anda Suka.
(pic) Manusia Mempunyai Dua Kemaluan Iaitu Khunsa
Pil perancang khas untuk lelaki
Demi Puaskan Isteri, Lelaki Menyunat Kemaluan Sendiri
dimasukkan ke hospital selepas 'bereksperimen dengan Peluru
Lelaki dengan Alat Kelamin Luar Biasa
hampir terputus Zakar kerana berasmara dengan lubang besi
Offline
10-03-2012, 09:51 AM,
#2
sudah jadi amalan sudah lama

terima kasih kerana peringatanan

Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin resistantresistantresistant
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
10-03-2012, 05:22 PM,
#3
' Lelaki:

Selepas membuang air kecil, disunatkan berdehem 2 atau 3 kali supaya air kencing betul-betul sudah habis keluar. Lepas itu, urutlah kemaluan dari pangkal ke hujung beberapa kali sehingga tiada lagi air kencing yang berada dalam saluran. Kemudian basuhlah dengan air sebersihnya. '

ehem-ehem

gelakymUsers browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 2 <<>> Dilihat: 1455
KENAPA PENTING UNTUK KITA MEMBERSIHKAN KEMALUAN DENGAN BETUL?
Geesya
57709
Forum Jump: