KES PEMBUNUHAN DATO' SOSILAWATI

Offline
09-12-2010, 01:48 AM, (This post was last modified: 07-15-2011, 09:56 AM by Geesya.)
#1
berita awani menyatakan sudah ditemui 4 mayat dibuang ke dalam laut selepas dibakar.....

sehingga aku tulis ni tiada berita rasmi CONFIRM or NOT....!!!!!!!!!!!!!!!!


wahai orang2 yang terdetik di hati nak bunuh org semata2 nak duit yang tak seberapa ni....


kalau dapat duit ni rasa2 hati tenang ka idop.....

pikir pikirkan


mari kita ramai2 sedekahkan alfatihah jika arwah masih hidop aminnnnn


Possibly Related Threads...
Pembunuhan Bill Kayong: Mahkamah Bebaskan Datuk, 2 Lagi Lelaki
Pembunuhan Sosilawati Dan Rakan Memang Dirancang
Kes Sosilawati: Keputusan Rayuan Akhir Kekalkan 3 Dihukum Mati, 1 Bebas
Gantung Atau Tidak? Keputusan Rayuan Akhir Kes Sosilawati Hari Ini
Kes Bunuh Sosilawati: Keputusan Rayuan Terakhir 16 Mac
Kes Bunuh Sosilawati: Pendengaran Rayuan Terakhir 31 Okt - 8 Nov
Suami Isteri Mengaku Ketuai Skuad Pembunuhan Suspek Dadah Di Filipina
Kes Bunuh Sosilawati: Mahkamah Rayuan Kekal Hukuman Mati
Keputusan Rayuan Kes Sosilawati Diketahui Esok
Kevin Morais: Abang Dakwa Pembunuhan Berkait Siasatan Pegawai Kanan Kerajaan
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
09-12-2010, 04:29 AM, (This post was last modified: 09-12-2010, 04:52 AM by Mustopa _a.)
#2
Tahniah polis..

Setan bertopengkan manusia masih berleluasa ketika umat islam berpuasa. Kerana 4 juta, mereka dibunuh dengan kejam. Perangai mereka lebih buruk dari anjing pemakan bangkai.
Al-fatihah dan Takziah kepada mangsa bunuh
Offline
09-12-2010, 06:36 AM,
#3
ya allah... al fatihah
Offline
09-12-2010, 07:34 AM,
#4
jika bebtol2 berlaku...kejamnye manusia skrg..semata2 kerana duit.
Offline
09-12-2010, 08:40 AM,
#5
(09-12-2010, 07:34 AM)Doul Wrote: jika bebtol2 berlaku...kejamnye manusia skrg..semata2 kerana duit.

suspek tu ingat dia kebal....sebelum ni semua kes x ada bukti :@:@
dia lupa pada allah yg maha berkuasa..
Offline
09-12-2010, 08:48 AM,
#6
Allah maha kuasa.. mereka ingat senang nak lupuskan bukti..
Offline
09-12-2010, 08:56 AM, (This post was last modified: 09-12-2010, 09:01 AM by wanzex.)
#7
(09-12-2010, 07:34 AM)Doul Wrote: jika betol2 berlaku...kejamnye manusia skrg..semata2 kerana duit.

resim

KUALA LUMPUR 11 Sept. – Misteri kehilangan jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya, 47, dan tiga lagi lelaki sejak 30 Ogos lalu, hampir terungkai dengan tertangkapnya tujuh suspek yang dipercayai terlibat dalam kes tersebut.

Difahamkan, seorang daripada suspek yang ditahan merupakan peguam bergelar Datuk berusia 40-an yang dinamakan polis sebagai suspek paling dikehendaki dalam kes kehilangan usahawan wanita terbabit bersama tiga yang lain.

Hasil soal siasat ke atas suspek, polis mendapat maklumat bahawa kesemua mangsa sudah dibunuh dan dibakar manakala abu mayat mereka dibuang ke dalam laut di Pantai Morib, Selangor.

Sumber: Utusan Online
Ya Allah bangsat dan kejamnye 'lawyer' ni demi uwang bisa cabut nyawa orang.....beri balik hukuman yang sama kepada mereka 'BUNUH DAN BAKAR DIDEPAN KELUARGA MEREKA' bagi memberi pengajaran kepada rakyat 1MALAYSIA agar tidak sewenang2 mencari rezki HARAM dan melakukan kerja2 HARAM sebegini.....

Alfatihah buat Datuk Sosilawati dan 3 yang lain..mudahan Allah mengampuni segala dosa mereka dan meletakkan roh mereka dalam kalangan orang2 yang beriman dan bertaqwa......aminnn...
jika betul.....alfatihah dan takziah buat keluarga mereka!
Sing Ono Ora Ono
Offline
09-12-2010, 09:12 AM,
#8
sebab datuk tu ingat dia kebal status peguam boleh buang semua bukti....
Offline
09-12-2010, 09:40 AM,
#9
celaka betoi perangai orang macam ni

sbb duit ja

ingat mencuri macam ni selamat ka?????leh rasa aman ka.........sampai mati
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
09-12-2010, 01:23 PM, (This post was last modified: 09-12-2010, 01:25 PM by Mustopa _a.)
#10
pasal 4 juta .. kena tangkap 4 predator sebab bunuh 4 mangsa, lepas kena 4 kali blasah.. oleh mungkin 4 polis power rangers...
tunggu raya ke 4 untuk pengesahan.. jgn tunggu 4 tahun untuk 4 dakwaan .. letih la 4 polis..

Offline
09-12-2010, 06:08 PM,
#11
banyaknya 4 ehehhehehhe

Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
09-12-2010, 07:03 PM,
#12
(09-12-2010, 06:08 PM)astrowan Wrote: banyaknya 4 ehehhehehhe

resim
Sing Ono Ora Ono
Offline
09-12-2010, 10:17 PM,
#13
barua punya bar council

   

   
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
09-13-2010, 12:25 AM,
#14
2 orang dipercayai ditahan.....................


- Kam Bte Sani
- Nor Zairawathy Bte A. Razak
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
09-13-2010, 12:53 AM,
#15
gambar polis membahagikan tulang2 mangsa wallahuaqlam

   
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.



Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 165 <<>> Dilihat: 69134
KES PEMBUNUHAN DATO' SOSILAWATI
astrowan
146
Forum Jump: