Kajian : Kesan Perbezaan Bunyi Muzik Dan Ayat Alquran Pada Buah Tembikai

Offline
08-23-2013, 06:40 AM,
#1
resim


mendapat inspirasi dari sumber seorang hamba allah dari indonesia memberanikan diri untuk mencuba ekperiment membezakan kesan ke atas dedahan muzik ke atas buah tembikai khususnya.

buah tembikai yang dibiarkan diperdengarkan muzik dan ayatsuci alquran secara berasingan selama 3 jam 26 minit dan seterusnya dibiarkan terdedah umum selama 4 hari menghasilkan keputusan yang tidak diterima akal . sama2 saksikan hasilnya. memang menakjubkan subhanallah.

resim
muzik yang dipilih dari kumpulan noah dan beberapa jam didedahkan

resim
surah alquran yang dipilih

resim
gambar buah yang dibiarakan terbuka

mungkin dapat diberikan hasil kajian manusia yang mengamalkan ayat suci alquran jika mati kurang kesan pada kulit dan jasad jika ditanam.

wallahuaqlam.


Possibly Related Threads...
Kaitan Surah Yunus Ayat 92 Dan Mumia Firaun Yang Ditemui
Ahli Sejarah Saudi Berjaya Kesan Laluan Tentera Bergajah Abraha Cuba Musnah Kaabah
Air Zam-zam Miliki Mukjizat -kajian Saintis Jepun
Bayi Lahir Bersama Alquran dari Rahim Ibunya
perbezaan MU'JIZAT, KARAMAH, MAUNAH VS SIHIR
alquran tak terbakar dalam kereta terbakar
Kalimah Allah dijumpai pada cap jari
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 0 <<>> Dilihat: 3194
Kajian : Kesan Perbezaan Bunyi Muzik Dan Ayat Alquran Pada Buah Tembikai
astrowan
76934
Forum Jump: