Kelab Elit Haram Di Kampung Pandan Hadiahkan Lamborghini Kepada Pengunjung

Offline
02-25-2018, 07:35 AM,
#1
resim
Foto hiasan.

resim
resim
PEMERIKSAAN dokumen pengenalan diri dilakukan terhadap GRO warga asing yang ditahan semasa Op BAH Siri 42 di sebuah kelab malam di Jalan Kampung Pandan, Kuala Lumpur, awal pagi semalam.

KUALA LUMPUR 24 Feb. – Kaut berjuta ringgit sebulan hingga mampu menghadiahkan kenderaan mewah seperti Lamborghini Huracan dan Toyota Vellfire kepada pelanggan yang berbelanja paling banyak.

Itu yang mampu dilakukan sebuah kelab hiburan elit popular yang dimiliki seorang warga tempatan di Jalan Kampung Pandan di sini sejak lima tahun lalu.

Malah setiap pengunjung kelab yang terdiri daripada orang kenamaan dan ahli perniagaan perlu membayar antara RM20,000 hingga RM50,000 bagi perkhidmatan yang ditawarkan termasuk langganan wanita pelayan pelanggan (GRO) sehingga RM30,000 satu malam.

Bagaimanapun tembelang pemilik premis mewah empat tingkat tersebut yang mampu menjana pendapatan sehingga RM300,000 sehari terbongkar kerana premisnya didapati ber*operasi secara haram selain terlibat dengan aktiviti pemerdagangan manusia.

Ketua Penyelaras Operasi Banteras Aktiviti Haram (Op BAH) Kementerian Wilayah Persekutuan, Azman Mahmood berkata, serbuan hasil aduan orang ramai itu mendapati kelab mewah tersebut tiada permit premis hiburan dan hanya mempunyai lesen pendaftaran perniagaan daripada Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM).

Menurutnya, premis itu juga menggaji kira-kira 50 warganegara China sebagai gadis pelayan pelanggan (GRO) yang dipercayai melanggar syarat-syarat imigresen.

Keuntungan premis boleh mencecah RM300,000 sehari dengan menawarkan pelbagai pakej hiburan termasuk bilik karaoke, snuker, lorong boling, bilik khas cerut selain langganan GRO.

“Tindakan daripada Lembaga Hasil Dalam Negeri dikenakan melalui Notis Seksyen 81 ekoran keupayaan premis berkenaan mengaut hasil jutaan ringgit selain berani beroperasi tanpa lesen perniagaan sah,” katanya kepada pemberita di sini.

Difahamkan, kelab tersebut mula beroperasi pada pukul 4 petang sehingga pukul 3 pagi setiap hari dan mampu memuatkan lebih 1,000 pengunjung pada satu-satu masa.

Ujar Azman, semakan pihak kastam turut mendapati premis tersebut melakukan kesalahan di bawah Seksyen 32(1) Akta Eksais 1976 iaitu tidak mempunyai permit bagi menjual minuman keras dan 114 botol arak pelbagai jenama telah disita

Dalam pada itu, beliau memberitahu, pihaknya turut menyerbu sebuah lagi kelab malam di Jalan Doraisamy di sini yang merupakan serbuan kali kelima atas kesalahan sama iaitu beroperasi melebihi syarat lesen sehingga pukul 6 pagi setiap hari susulan aduan awam.

“Pemeriksaan oleh pihak Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (JAWI) pula mendapati 29 orang terdiri daripada pengunjung beragama Islam, 18 lelaki dan 11 wanita yang diperiksa didapati positif minum beralkohol,” katanya. - Utusan

Possibly Related Threads...
Pemuda Rentung Dibakar Penduduk Kampung Kerana Curi Kambing
Pasang Pendakap Gigi Haram, Gadis Dipenjara 2 Tahun & Denda Rm100,000
Penyamun Masuk Perangkap, Ditahan Jual Kamera Kepada Pemiliknya
Lamborghini Terbabas Rempuh 8 Kenderaan Di Ipoh
850 Pengunjung Kereta Kabel Di Langkawi Terkandas
Model Jatuh Bogel Diusung Keluar Seorang Lelaki Dari Kelab Sebelum Ditemui Mati
Pelajar Sekolah Dakwa Diculik Geng Van Putih Di Pandan Indah
Mekanik Puspakom Ditahan Merempit Sertai Lumba Haram
Enggan Kembali Kepada Suami, Cikgu Dibelasah Di Sekolah
Pembantu Tadbir Buat Tuntutan Palsu, Sanggup Labur Duit Haram Untuk Pergi HajiUsers browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 0 <<>> Dilihat: 24
Kelab Elit Haram Di Kampung Pandan Hadiahkan Lamborghini Kepada Pengunjung
sukawg
116131
Forum Jump: