Kes Perjelas : Baju Kurung Risiko Kena Rogol

Offline
09-22-2013, 03:51 PM,
#1
resim

PUCHONG - Majlis Hal Ehwal Siswi (Hewi) Persatuan Kebangsaan Pelajar Islam Malaysia (PKPIM) menggesa pihak perhubungan awam AMANITA PDRM supaya mengeluarkan fakta yang jelas berkenaan kenyataan wanita memakai baju kurung berisiko menjadi mangsa rogol.

Naib Pengerusinya, Atiqah Syairah Shaharuddin berkata, kenyataan tanpa penjelasan lanjut itu hanya akan menimbulkan salah faham serta kekeliruan di kalangan masyarakat.

Katanya, semua pihak harus memainkan peranan dalam memperbaiki sistem rujukan dan ketelusan dalam mengeluarkan kenyataan.

“Baju kurung adalah pakaian kebangsaan dan ia melambangkan kesopanan bukan hanya untuk bangsa Melayu tetapi semua wanita yang ada dalam negara ini.

“Agensi kerajaan dan swasta perlu merujuk kepada ahli akademik dalam mengenal pasti faktor dan mengemukakan kaedah penyelesaian hingga ke akar umbi,” katanya mengulas laporan akhbar ini semalam yang melaporkan wanita memakai baju kurung berisiko menjadi mangsa rogol.

Dalam laporan tersebut, Pegawai Perhubungan Awam AMANITA PDRM, Inspektor Q Sheila berkata, berdasarkan tren kes rogol terkini, kebanyakan wanita yang memakai baju kurung mudah menjadi mangsa disebabkan pakaian itu.

Possibly Related Threads...
Ada Bunyi Pelik, Rupanya Lelaki Sedang Rogol Kambing
Wanita Terkejut Butang Baju, Seluar Terbuka Ketika Sedang Tidur
Ejakulasi Atas Baju Wanita, Lelaki Didakwa Hari Ini
Gadis 14 Tahun Lahirkan Bayi Hasil Rogol Di Bintulu
Lelaki Ditahan Libas Kekasih Dengan Rantai Gergaji, Rogol
Kena Cabul Di Khalayak Ramai
Lelaki Rogol, Samun Gadis Uitm Didakwa Hari Ini
Seks Dengan Isteri Bawah Umur Adalah Salah, Dianggap Rogol
Jurulatih Huang Qiang Didakwa Rogol Atlet Terjun
Jurulatih Rogol Atlet Renang Akan Didakwa Esok
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 0 <<>> Dilihat: 5730
Kes Perjelas : Baju Kurung Risiko Kena Rogol
astrowan
77850
Forum Jump: