Kj: Tak Perlu Debat Dr M, Pm Dah Jawab

Offline
05-18-2015, 10:22 PM,
#1
resim

Mantan perdana menteri Tun Mahathir Mohamad tidak perlu berdebat dengan Datuk Seri Najib Tun Razak memandangkan perdana menteri telahpun menjawab pelbagai isu dibangktikannya termasuk 1Malaysia Development (1MDB), semalam.

Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin berkata memandangkan Najib telah menjawab bahawa isu firma pelaburan negara 1MDB akan disiasat, maka Dr Mahathir perlu menunggu keputusan siasatan oleh Jabatan Audit Negara.

“Tak payahlah nak berdebat, Yang Amat Berhormat (perdana menteri) telah pun memberi jawapan dalam isu 1MDB. Kita sedang menunggu siasatan dan audit Jabatan Audit negara.

"Jadi kita tunggu lah hasil siasatan tersebut,” katanya dalam sidang media selepas merasmikan majlis menandatangani memorandum persefahaman antara Kementeriannya dan Berjaya Corporation Berhad di Putrajaya.

Pada Sabtu lalu, Mahathir menyatakan secara terbuka kesediaannya berdebat dengan Najib bagi menjawab pelbagai isu yang dibangkitkan oleh negarawan itu sebelum ini.

Ini termasuk isu jambatan bengkok, Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) dan kes pembunuhan wanita Mongolia Altantuya Shaariibuu.

Ditanya berapa lama untuk menyelesaikan masalah 1MDB, Khairy yang juga ketua Pemuda Umno berkata "tidak ada tempoh masa untuk menyelesaikan masalah berkenaan".

"Kita semua buat keputusan untuk selesaikan masalah ini tapi kita tidak bagi apa-apa tempoh masa, lebih cepat lebih bagus.

"Tapi saya rasa perbincangan (mengenai 1MDB) lebih kepada nak selesaikan masalah," katanya.

Possibly Related Threads...
Dr M: Najib Tak Jawab Apa-apa Pun
Hadi: Najib Tak Perlu Undur
Anggota Umno Perlu Bersatu Sempena Ulang Tahun Parti Ke-69
Warga Umno Perlu Bangkit Demi Masa Depan Parti, Kata Hishammuddin
Isu Melibatkan Ketelusan, Tadbir Urus Kerajaan Perlu Dipandang Berat, Kata Muhyiddin
Nilai Tanah Dibeli Th Sama Jumlah Hutang Perlu Dibayar 1mdb
Pemuda Umno Johor Desak Najib Jawab Isu Rakyat
Menteri: Rtm Sedia Siar Debat Kes Anwar
Panas !!!! Sebelum Hentam Kerajaan, Pakatan Perlu Cermin Diri Sendiri Dulu - Atory.
Asri: Para Menteri Perlu BijakUsers browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 0 <<>> Dilihat: 759
Kj: Tak Perlu Debat Dr M, Pm Dah Jawab
ringgit maker
95749
Forum Jump: