Letak Video Facebook Embaded Dalam Wangolds

Offline
12-07-2013, 10:10 PM, (This post was last modified: 12-07-2013, 10:11 PM by astrowan.)
#1
sekarang banyak video dalam facebook dan boleh diletakkan terus di thread

di bawah merupakan cara caranya :-

1)dapatkan link asalnya dulu

cth :- link https://www.facebook.com/photo.php?v=10200754974790865&set=vb.323109201114950&type=2&theater

2) ambil yang selepas ?v= ada nombor ( kat atas yg berwarna tu )

jadi ambil 10200754974790865

3) pastu masukkan code jadi macam ni

Code:
[video=fb]10200754974790865[/video]

4) jadi hasilnya seperti dibawah :- (kasi la centre skit gelakym )






tak paham tanya no berapa tak paham 1 2 3 4 Big GrinBig GrinBig Grin

sopan sikitsopan sikitsopan sikitsopan sikitselltak pahamresistanttumbukTongue

Possibly Related Threads...
Cara Paling Senang Upload Gambar dalam Posting
Kenapa Korang Suke Masuk WANGOLDS?
cara2 upload gambar dalam forum
Login Daftar Nick Guna Twitter Dan Facebook
cara2 masukkan utube dalam forum wangolds.com oleh cik tasya....
cara upload file dalam thread
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.



Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 0 <<>> Dilihat: 627
Letak Video Facebook Embaded Dalam Wangolds
astrowan
79779
Forum Jump: