Leverage

Offline
06-12-2014, 08:27 PM,
#1
Salam

sapa2 yg sudi jawab soalan ni dipersilakan

Apa beza diantara leverage 1:100 dgn 1:500?

terima aksih Big Grin
Love is not just about finding the right person,
But creating right relationship,
It's not about how much love you have in the beginning,
But how much love you built till the end.
Offline
06-12-2014, 08:41 PM,
#2
leveraj ni satu konsep broker menggandakan duit yang kita jumlah keseluruhan deposit kita menjadi besar dan kita boleh membuka lebih besar lot buy/sell

ramai scalper yang suka leveraj yang besar....mana2 intraday dan swinger guna standart leveraj dalam 1:200 <-- leveraj biasa ja

kalau ikutkan dalam link ni konsep dia sama jugak macam kita pinjam dari broker la..

apa2 pon bergantung kepada tuan akaun la cara dia trading camna kan...sebaiknya ambiq ja leveraj paling besar broker kasi....hentam ja...

Big GrinBig GrinBig GrinBig Grin

p/s leh tambah sapa2 nak tambah Big GrinBig GrinBig Grin
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
06-12-2014, 09:00 PM,
#3
rasanya ada web yang kita boleh masukkan jumlah dana yang didepositkan dan jumlah leveraj yang dipilih dan dia akan kira jumlah maksimum lot yang boleh buy/sell pada sesuatu pair tersebut...

baru terjumpa rasanya boleh digunakan ... http://www.octafx.com/markets/forex-calculator/

ada lagi ntah d mana tak prasan lak .........
Offline
06-12-2014, 09:37 PM,
#4
keuntungan guna leverage 1:100 ni sama ke x dgn keuntungan utk leverage 1:200???

kata untung 10 pip...guna lot 0.01...
Love is not just about finding the right person,
But creating right relationship,
It's not about how much love you have in the beginning,
But how much love you built till the end.
Offline
06-12-2014, 09:41 PM,
#5
(06-12-2014, 09:37 PM)one_tigera Wrote: keuntungan guna leverage 1:100 ni sama ke x dgn keuntungan utk leverage 1:200???

kata untung 10 pip...guna lot 0.01...

untung sama ja tak ada beza berapa leveraj ko guna...biasa standart 1 500 ja orang balun... ambiq 10 pip lot 0.01 jadi usd1 Big GrinBig GrinBig GrinBig Grin
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
06-12-2014, 09:44 PM,
#6
ooo ok cun

cuma yg bezanya used margin je la kan?

utk 1:100 used marginnya lebih beso dari 1:500 nye ye kan?
Love is not just about finding the right person,
But creating right relationship,
It's not about how much love you have in the beginning,
But how much love you built till the end.
Offline
06-12-2014, 09:57 PM,
#7
(06-12-2014, 09:44 PM)one_tigera Wrote: ooo ok cun

cuma yg bezanya used margin je la kan?

utk 1:100 used marginnya lebih beso dari 1:500 nye ye kan?


itu aku tak pasti plak perbezaan tu.... nanti ko try tengok camna gelakym

ko scalper ka swinger ?
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
06-12-2014, 10:12 PM,
#8
cth...

guna lot 0.01, pair UJ dan TP 10 pip je

utk leverage 1.100, used marginnya $13.54

tapi utk leverage 1.200, used marginnya $6.77

jadi kalo modal kite $100...free margin utk leverage 1:100 lebih kecik berbanding dgn yg leverage 1:200 tu kan?
Love is not just about finding the right person,
But creating right relationship,
It's not about how much love you have in the beginning,
But how much love you built till the end.
Offline
06-12-2014, 11:03 PM,
#9
leverage yang kita gunakan untuk trading, sebaiknya kita manfaatkan dengan sebaik mungkin. Cukup dengan leverage yang memang sesuai dengan kebutuhan trading. Banyak broker yang memberikan leverage maksimal hingga 1:500 seperti di Justforex. Trader harus bisa menggunakn leverage tersebut dengan bijak jika ingin bisa memaksimalkan modal trading yang ada dalam akun trading.
JustForex - Just Comportable Trading
Offline
06-13-2014, 12:26 AM,
#10
sekali indon laaa pulak...

selamat datang pak
Love is not just about finding the right person,
But creating right relationship,
It's not about how much love you have in the beginning,
But how much love you built till the end.
Offline
06-24-2014, 04:47 AM,
#11
perbedaanya jika menggunakan leverage besar tentu saja keburuhan margin yang semakin kecil dan makin meringankan beban trader, saya sendiri di OctaFx tidak akan itu memakai leverage 1:100 karena butuh dana besar jadi mending pakai 1:500 saja dan itu adalah leverage yang orang kata bisa aman untuk menahan margin, apalagi saya kira Octa spreadnya kecil jadi nyaman sekali untun maen scalping
Offline
07-03-2014, 05:15 PM,
#12
(06-24-2014, 04:47 AM)coswig Wrote: perbedaanya jika menggunakan leverage besar tentu saja kebutuhan margin yang semakin kecil dan makin meringankan beban trader, saya sendiri di OctaFx tidak akan itu memakai leverage 1:100 karena butuh dana besar jadi mending pakai 1:500 saja dan itu adalah leverage yang orang kata bisa aman untuk menahan margin, apalagi saya kira Octa spreadnya kecil jadi nyaman sekali untun maen scalping

ya betul sekali omn tetapi mesti diingat juga pemakaian leverage yang besar itu mesti disesuaikan dengan kemampuan dana trader juga jangan sampai nanti malah berpotensi MC karena tidak mampu manahan margin
Offline
07-14-2014, 04:02 PM,
#13
(07-03-2014, 05:15 PM)pasfx Wrote: ya betul sekali omn tetapi mesti diingat juga pemakaian leverage yang besar itu mesti disesuaikan dengan kemampuan dana trader juga jangan sampai nanti malah berpotensi MC karena tidak mampu manahan margin

banyak juga broker yang menawarkan leverage yang besar untuk trading tapi bagi saya sudh cukupdengan leverage 1:500 dari OctaFx karena memang kemempuanya tardingnya belum sampai, tapi hal, tapi hal itu mungkin saja saya lakukan bila trading saya di Octa sudah dia atas 10K
Offline
07-22-2014, 01:16 PM,
#14
(07-14-2014, 04:02 PM)mickey Wrote: banyak juga broker yang menawarkan leverage yang besar untuk trading tapi bagi saya sudh cukupdengan leverage 1:500 dari OctaFx karena memang kemempuanya tardingnya belum sampai, tapi hal, tapi hal itu mungkin saja saya lakukan bila trading saya di Octa sudah dia atas 10K

penggunaan leverage memang harus bijaksana agar tidak membahayakan akun kita dengan trading diluar kemampuan, jika trader menggunakan leverage besar untuk foreign exchange trade tanpa dibackup oleh skill dan juga personality trader yang bagus maka cepat sekali modal trader terkena MC
Offline
08-06-2014, 01:58 PM,
#15
(07-22-2014, 01:16 PM)chopetonk Wrote: penggunaan leverage memang harus bijaksana agar tidak membahayakan akun kita dengan trading diluar kemampuan, jika trader menggunakan leverage besar untuk foreign exchange trade tanpa dibackup oleh skill dan juga personality trader yang bagus maka cepat sekali modal trader terkena MC

setuju om bahwa penggunaan leverage besar itu hatus dengan kemampuan yang besr pula, saya sih di OctaFx belum bisa memanfaatka lot besar dengan leverage 1:500 karena setelah dihitung dengan kalkulator forex Octa ternyata cukup riskan juga menggunakan lot besar



Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 301 <<>> Dilihat: 24916
Leverage
one_tigera
86195
Forum Jump: