Mark Zuckerberg Dapat Rm17 Juta Sehari Sejak Lahir

Offline
05-16-2016, 06:09 PM,
#1
resim

NEW YORK - AMERIKA SYARIKAT. Pengasas dan CEO Facebook, Mark Zuckerberg menyambut hari lahirnya ke 32 minggu lalu tanpa mengadakan majlis secara besar-besaran.

Kekayaan Zuckerberg kini sudah menjangkau lebih kurang US51.8 billion (RM208 bilion). Ini bermakna seandainya dikira sejak hari pertama beliau dilahirkan, jumlah pendapatan hariannya selama 32 tahun adalah sebanyak US4.1 million (RM17 juta)!

Hasil kekayaan Zuckerberg yang bergantung melalui Facebook yang diciptanya mengatasi Pengasas Microsoft, Bill Gates yang kini berusia 60 tahun.

Mengikut perkiraan, secara purata sepanjang hidupnya selama 60 tahun, jumlah pendapatan harian Gates adalah sebanyak US3.5 million (RM14 juta)

Sepanjang tahun lalu, saham Facebook mencapai kenaikan sebanyak 53 peratus, jauh mengatasi kebanyakan syarikat-syarikat laman sosial seperti Twitter dan LinkedIn.

Selain kaya, usahawan muda ini juga menikmati kebahagiaan dalam rumah tangganya setelah dikurniakan anak pertamanya hujung tahun lalu.

Bagaimanapun, Zuckerberg dan isterinya tidak cadang memegang saham Facebook buat selama-lamanya. Mereka sebelum ini telah mengumumkan akan derma saham sebanyak 99 peratus bagi menangani sebarang penyakit, membaik pulih sistem pendidikan dan membina masyarakat terjamin. - Sinar

Possibly Related Threads...
Mark Zuckerberg Rugi Rm11 Bilion Ubah News Feed Facebook
Mark Zuckerberg Mohon Maaf Facebook Memecah Belahkan Masyarakat
Posting Obama Dapat Paling Banyak ' Like' Di Twitter
Zuckerberg Jual Saham Facebook Untuk Tujuan Derma
Akaun Media Sosial Mark Zuckerberg Dengan Kata Laluan 'dadada' Digodam
Pengguna Di Malaysia Layari Facebook 3 Jam Sehari
Mark Zuckerberg Gajikan 16 Pengawal Peribadi
Mark Zuckerberg Kecewa Whatsapp Disekat 48 Jam Di Brazil
Pengasas Facebook, Mark Zuckerberg Bakal Timang Anak Perempuan
Whatsapp Kini Miliki 800 Juta PenggunaUsers browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 0 <<>> Dilihat: 411
Mark Zuckerberg Dapat Rm17 Juta Sehari Sejak Lahir
sukawg
102675
Forum Jump: