Nafsu Seks Wanita Lebih Tinggi Pada Peringkat Usia 30-an Dan Awal 40-an Disebabkan.

Offline
06-20-2014, 11:42 AM,
#1
resim
DALLAS Satu kajian terbaru di Amerika Syarikat (AS) mendapati wanita suka menikmati seks semasa usia mereka menghampiri 40 tahun, lapor sebuah akhbar semalam.

Kajian yang dilakukan oleh sekumpulan ahli akademik Universiti Texas itu menyatakan nafsu seks wanita lebih tinggi pada peringkat usia 30an dan awal 40an disebabkan faktor psikologi.

Pada usia tersebut, wanita menyedari mereka semakin menghampiri menopaus yang mengurangkan tahap kesuburan dan peluang mendapatkan anak sekali gus menyebabkan keinginan seks mereka meningkat.

Kajian berbentuk kaji selidik itu melibatkan hampir 900 wanita yang dibahagikan kepada tiga kumpulan iaitu responden dengan kesuburan tertinggi (berusia 19 tahun hingga 26 tahun), mereka yang tahap kesuburannya menurun (berusia di antara 27 tahun hingga 45 tahun) dan golongan yang menghampiri atau telah mengalami menopaus.

Hasil kajian menunjukkan wanita dengan tahap kesuburan menurun sebenarnya memiliki keinginan seks yang lebih tinggi dan lebih aktif melakukan hubungan seks berbanding wanita subur, kata seorang penyelidik berkenaan, Profesor David Buss.

Menurutnya, wanita pertengahan usia juga lebih kerap berfantasi mengenai seks berbanding wanita muda di samping lebih cenderung menjalin hubungan sulit terutamanya dengan lelaki lebih muda.

Saya kerap mendapati wanita berusia lewat 30-an lebih gemar berseronok (terbabit dalam aktiviti seks). Mungkin keadaan ini berlaku tanpa disedari mereka atau mereka sedar mengenainya, kata seorang pakar seks, Dr. Pam Spurr.
Video Hiasan


Possibly Related Threads...
5 Mitos Seks Yang Sangat Lucu Yang Ramai Masih Percaya
Seks Sebenarnya Adalah Multivitamin?
Kesan Sampingan Dan Bahaya Onani, Oral Seks Dan Sodomi.
Tips Mencium Payudara Wanita Supaya Bertambah Nikmat.
Perbezaan Antara Air Mazi , Air Mani Dan Air Wadi Untuk Wanita.
Pelancapan Merujuk Pada Perangsangan Seksual, Terutamanya Pada Genitals Seseorang.
Berikut Disenaraikan Gugusan Kehendak Wanita Dari Segi Seks.
Cara-cara Hubungan Seks Ketika Malam Pertama.
14 Tips Menggoda Suami Untuk Menaikkan Nafsu Suami.
Puaskan Nafsu Dengan Menggunakan Tangan Samada Sabun Atau Pelincir..Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 0 <<>> Dilihat: 5869
Nafsu Seks Wanita Lebih Tinggi Pada Peringkat Usia 30-an Dan Awal 40-an Disebabkan.
Reez Ramsey
86428
Forum Jump: