Get Adobe Flash player

(PALING PANAS ) Baca !! Apa respons Nur Amalina di fesbuk !

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Image: amalina.jpg]

Respons TERKINI, Nur Amalina di facebook malam tadi, "Peduli apa orang lain kata, aku tanggung sakit setiap hari " Ikut cara budaya barat yang bebas tanpa ikatan peraturan dan hukum dikatakan yang hidup yang cool yang digambarkan Nur Amalina Che Bakri yang meluas tersebar di internet. Nur Amalina pelajar cemerlang memperolehi 17A keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun 2004 rekod pendidikan Malaysia yang diumumkan March 2005, dan penerima anugerah Maal Hijrah di zaman Pak Lah.

Amalina telah ditaja Bank Negara Malaysia (BNM) melanjutkan mengajian perubatan peringkat Universiti Edinburghdi United Kingdom, London selepas memperolehi A-Level di Cheltenham Ladies College di UK. Namun menghadapi kegagalan kali kedua pengajian perubatannya di universiti Edinburgh.

[Image: sufiah.jpg]

Gadis melayu Sufiah, genius Mathematik jadi pelacur, Aarif genius pun hancus bila berkahwin GAY, yang ni genius SPM 17A dah jadi begini... Apa la silapnya... Hurm...Biar orang bodoh dihantar keluar negara balik boleh jadi pandai. Orang genius jangan dihantar ke luar negara jadi teruk sebab belum tentu baik.. sebagai teladan.

Di zaman digital dan di era twitter, facebook, blog yang kini semakin meluas ke segenap kota dan desa meliputi peringkat umur tau dan muda, seharusnya kita semua perlu berwaspada. Malah jika tiada semua pun, sebagai umat Islam kita perlu meyakini bahawa Allah Maha Melihat dan Maha mengetahui apa juga yang kita lakukan dan Allah berhak dan Maha Berkuasa di atas segala sesuatu - samada untuk memuliakan atau menghinakan.

Itulah KEBENARAN semua orang tidak menafikan dan gambar disiarkan bukan bertujuan untuk memfitnah atau mengaibkan peribadi malah bertujuan supaya Nur Amalina bertaubat dan kembali kepada yang baik, berpekerti muslimah dan tidak lagi melakukan perkara-perkara lebih besar iaitu mendatang fitnah kepada umat Islam.

Allah tidak menzalimi kita tetapi sebaliknya kitalah yang sering menzalimi diri sendiri.

Allah s.w.t. telah memperingatkan:
وَمَا أَصَابَكُم مِّن مُّصِيبَةٍ فَبِمَا كَسَبَتْ أَيْدِيكُمْ وَيَعْفُو عَن كَثِيرٍ
“Dan musibah saja yang menimpa kamu maka adalah disebabkan oleh perbuatan tanganmu sendiri, dan Allah memaafkan sebagian besar (kesalahan-kesalahanmu). ”[Asy-Syura: 30]

Al-Imam Ibnu Katsir rahimahullah menjelaskan makna ayat di atas, “Musibah apapun yang menimpa kalian wahai manusia, penyebabnya tidak lain karena dosa-dosa yang kalian kerjakan.” [Tafsir Ibnu Katsir, 7/208, cetakan Dar Thaybah 1420H - sumber blog bumiperak


Possibly Related Threads...
Negara Dilanda Cuaca Panas Dan Kering Sehingga Ogos
Lelaki Paling Hodoh Di Uganda Sambut Kelahiran Anak Kelapan
Pelajar Jawab Guna Kaki Lulus Cemerlang Dalam Peperiksaan Paling Sukar Di China
Lelaki Paling Gemuk Di Britain Meninggal Dunia
Itik Panggang Disiram Minyak Panas Rm44 Seekor
Warga Emas Paling Ramai Ditahan Tak Puasa
Arab Paling Banyak Makan Roti Di Dunia
Wanita Punyai Darah Paling Sukar Ditemui, Hanya Ada 2 Orang Di Malaysia
Qari Baca Al-quran Dengan Langgam Jawa Cetuskan Kontroversi
Britain Punyai Anggota Parlimen Gay Paling Ramai Di Dunia
bkan FB dia dah delete ka???????????
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
ooo ya ka .. dah delete ka.. hmm .. lewat sudah .. hahahaha
(01-04-2012, 06:31 AM)Mustopa _a Wrote: ooo ya ka .. dah delete ka.. hmm .. lewat sudah .. hahahaha

baca theread yg lagi satu ada situ semua Big Grin
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
deleted, boleh buat lain... apadahal.....
"hargailah rezeki yg diperolehi walaupun hanya sebesar zarah,
kerana padanya terdapat berkat yg xdapat kita lihat..."




Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)

Recommended Broker FX 2015 (2nd)


Trending News Today Monthly Weekly (3nd)

Sed sit amet molestie diam. Etiam adipiscing dictum eros, vitae feugiat augue convallis sit amet. Nunc quis massa non dolor dictum condimentum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque turpis diam, tincidunt nec convallis vitae, dapibus vitae enim. Nam bibendum nisl in risus imperdiet vestibulum.

Sed sit amet molestie diam. Etiam adipiscing dictum eros, vitae feugiat augue convallis sit amet. Nunc quis massa non dolor dictum condimentum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque turpis diam, tincidunt nec convallis vitae, dapibus vitae enim. Nam bibendum nisl in risus imperdiet vestibulum.

Column Layout

A 3 column layout with 2 sidebars that stack beneath the main content for small screens. Once enough screen real estate becomes available, the layout displays the main column in the middle, with a sidebar displayed on either side of the main column.







Get Adobe Flash player