Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(PALING PANAS ) Baca !! Apa respons Nur Amalina di fesbuk !
[Image: amalina.jpg]

Respons TERKINI, Nur Amalina di facebook malam tadi, "Peduli apa orang lain kata, aku tanggung sakit setiap hari " Ikut cara budaya barat yang bebas tanpa ikatan peraturan dan hukum dikatakan yang hidup yang cool yang digambarkan Nur Amalina Che Bakri yang meluas tersebar di internet. Nur Amalina pelajar cemerlang memperolehi 17A keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun 2004 rekod pendidikan Malaysia yang diumumkan March 2005, dan penerima anugerah Maal Hijrah di zaman Pak Lah.

Amalina telah ditaja Bank Negara Malaysia (BNM) melanjutkan mengajian perubatan peringkat Universiti Edinburghdi United Kingdom, London selepas memperolehi A-Level di Cheltenham Ladies College di UK. Namun menghadapi kegagalan kali kedua pengajian perubatannya di universiti Edinburgh.

[Image: sufiah.jpg]

Gadis melayu Sufiah, genius Mathematik jadi pelacur, Aarif genius pun hancus bila berkahwin GAY, yang ni genius SPM 17A dah jadi begini... Apa la silapnya... Hurm...Biar orang bodoh dihantar keluar negara balik boleh jadi pandai. Orang genius jangan dihantar ke luar negara jadi teruk sebab belum tentu baik.. sebagai teladan.

Di zaman digital dan di era twitter, facebook, blog yang kini semakin meluas ke segenap kota dan desa meliputi peringkat umur tau dan muda, seharusnya kita semua perlu berwaspada. Malah jika tiada semua pun, sebagai umat Islam kita perlu meyakini bahawa Allah Maha Melihat dan Maha mengetahui apa juga yang kita lakukan dan Allah berhak dan Maha Berkuasa di atas segala sesuatu - samada untuk memuliakan atau menghinakan.

Itulah KEBENARAN semua orang tidak menafikan dan gambar disiarkan bukan bertujuan untuk memfitnah atau mengaibkan peribadi malah bertujuan supaya Nur Amalina bertaubat dan kembali kepada yang baik, berpekerti muslimah dan tidak lagi melakukan perkara-perkara lebih besar iaitu mendatang fitnah kepada umat Islam.

Allah tidak menzalimi kita tetapi sebaliknya kitalah yang sering menzalimi diri sendiri.

Allah s.w.t. telah memperingatkan:
وَمَا أَصَابَكُم مِّن مُّصِيبَةٍ فَبِمَا كَسَبَتْ أَيْدِيكُمْ وَيَعْفُو عَن كَثِيرٍ
“Dan musibah saja yang menimpa kamu maka adalah disebabkan oleh perbuatan tanganmu sendiri, dan Allah memaafkan sebagian besar (kesalahan-kesalahanmu). ”[Asy-Syura: 30]

Al-Imam Ibnu Katsir rahimahullah menjelaskan makna ayat di atas, “Musibah apapun yang menimpa kalian wahai manusia, penyebabnya tidak lain karena dosa-dosa yang kalian kerjakan.” [Tafsir Ibnu Katsir, 7/208, cetakan Dar Thaybah 1420H - sumber blog bumiperak


Possibly Related Threads...
Qari Baca Al-quran Dengan Langgam Jawa Cetuskan Kontroversi
Britain Punyai Anggota Parlimen Gay Paling Ramai Di Dunia
Washington Bandar Paling Bahaya Untuk Bayi
Penduduk Switzerland Paling Gembira Di Dunia
2 Syarikat Berebut Gelaran Kondom Paling Nipis Di Dunia
Qatar Airways syarikat penerbangan paling boleh dipercayai di dunia, MAS tangga ke 16
Saya paling banyak terima aduan di dunia, kata Hasan Malek
Juara 28 Kali Pertandingan Muka Paling Hodoh Meninggal Dunia
Manusia Paling Tua Di Dunia Meninggal Dunia
Diuji Baca Al-quran Sebelum Jadi Datuk Bandar Aceh
bkan FB dia dah delete ka???????????
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
ooo ya ka .. dah delete ka.. hmm .. lewat sudah .. hahahaha
(01-04-2012, 06:31 AM)Mustopa _a Wrote: ooo ya ka .. dah delete ka.. hmm .. lewat sudah .. hahahaha

baca theread yg lagi satu ada situ semua Big Grin
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
deleted, boleh buat lain... apadahal.....
"hargailah rezeki yg diperolehi walaupun hanya sebesar zarah,
kerana padanya terdapat berkat yg xdapat kita lihat..."




Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
replies: 4 and views: 1620





Online Users
There are currently 42 online users.
» 0 Member(s) | 42 Guest(s)

Recommended Broker FX



Latest Threads
86.67% (1.3 Pips) Autoreb...
Forum:
Last Post: moneygrows
Today
» Replies: 1649
» Views: 13783
Firewoodfx - Best New STP...
Forum:
Last Post: ArianTechTrade
Yesterday
» Replies: 39
» Views: 535
The Main reason Why Forex...
Forum:
Last Post: ArianTechTrade
Yesterday
» Replies: 2
» Views: 350
How to be consistently pr...
Forum:
Last Post: ArianTechTrade
Yesterday
» Replies: 3
» Views: 390
Petikan Dari Laman Seoran...
Forum:
Last Post: ArianTechTrade
Yesterday
» Replies: 5
» Views: 810
Phyto Andro | Untuk Zakar...
Forum:
Last Post: untuklelakidotnet
Yesterday
» Replies: 0
» Views: 72
GDMFX - www.gdmfx.com
Forum:
Last Post: GDMFX
Yesterday
» Replies: 340
» Views: 11641
Fbs Auto Cup
Forum:
Last Post: peterpanfx
05-29-2015
» Replies: 80
» Views: 1085
Fbs Bonus Deposit 100%
Forum:
Last Post: peterpanfx
05-29-2015
» Replies: 71
» Views: 1174
Eurusd & Gbpusd Signal
Forum:
Last Post: ArianTechTrade
05-29-2015
» Replies: 18
» Views: 1186