Nick:  
Pass:    
RegisterHelpMember ListView New PostsView Today's Posts


(PALING PANAS ) Baca !! Apa respons Nur Amalina di fesbuk !



01-04-2012, 05:41 AM (This post was last modified: 01-04-2012 05:58 AM by Geesya.)
Post: #1
(PALING PANAS ) Baca !! Apa respons Nur Amalina di fesbuk ! >> wangolds.com
[Image: amalina.jpg]


Respons TERKINI, Nur Amalina di facebook malam tadi, "Peduli apa orang lain kata, aku tanggung sakit setiap hari " Ikut cara budaya barat yang bebas tanpa ikatan peraturan dan hukum dikatakan yang hidup yang cool yang digambarkan Nur Amalina Che Bakri yang meluas tersebar di internet. Nur Amalina pelajar cemerlang memperolehi 17A keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun 2004 rekod pendidikan Malaysia yang diumumkan March 2005, dan penerima anugerah Maal Hijrah di zaman Pak Lah.

Amalina telah ditaja Bank Negara Malaysia (BNM) melanjutkan mengajian perubatan peringkat Universiti Edinburghdi United Kingdom, London selepas memperolehi A-Level di Cheltenham Ladies College di UK. Namun menghadapi kegagalan kali kedua pengajian perubatannya di universiti Edinburgh.

[Image: sufiah.jpg]


Gadis melayu Sufiah, genius Mathematik jadi pelacur, Aarif genius pun hancus bila berkahwin GAY, yang ni genius SPM 17A dah jadi begini... Apa la silapnya... Hurm...Biar orang bodoh dihantar keluar negara balik boleh jadi pandai. Orang genius jangan dihantar ke luar negara jadi teruk sebab belum tentu baik.. sebagai teladan.

Di zaman digital dan di era twitter, facebook, blog yang kini semakin meluas ke segenap kota dan desa meliputi peringkat umur tau dan muda, seharusnya kita semua perlu berwaspada. Malah jika tiada semua pun, sebagai umat Islam kita perlu meyakini bahawa Allah Maha Melihat dan Maha mengetahui apa juga yang kita lakukan dan Allah berhak dan Maha Berkuasa di atas segala sesuatu - samada untuk memuliakan atau menghinakan.

Itulah KEBENARAN semua orang tidak menafikan dan gambar disiarkan bukan bertujuan untuk memfitnah atau mengaibkan peribadi malah bertujuan supaya Nur Amalina bertaubat dan kembali kepada yang baik, berpekerti muslimah dan tidak lagi melakukan perkara-perkara lebih besar iaitu mendatang fitnah kepada umat Islam.

Allah tidak menzalimi kita tetapi sebaliknya kitalah yang sering menzalimi diri sendiri.

Allah s.w.t. telah memperingatkan:
وَمَا أَصَابَكُم مِّن مُّصِيبَةٍ فَبِمَا كَسَبَتْ أَيْدِيكُمْ وَيَعْفُو عَن كَثِيرٍ
“Dan musibah saja yang menimpa kamu maka adalah disebabkan oleh perbuatan tanganmu sendiri, dan Allah memaafkan sebagian besar (kesalahan-kesalahanmu). ”[Asy-Syura: 30]

Al-Imam Ibnu Katsir rahimahullah menjelaskan makna ayat di atas, “Musibah apapun yang menimpa kalian wahai manusia, penyebabnya tidak lain karena dosa-dosa yang kalian kerjakan.” [Tafsir Ibnu Katsir, 7/208, cetakan Dar Thaybah 1420H - sumber blog bumiperak

Possibly Related Threads...
Pengasas Laman Alibaba Kini Orang Paling Kaya Di China
Bekas Tentera Mesir Pecah Rekod Dunia Menyelam Paling Dalam
Jepun Paling Ramai Warga Umur 100 Ke Atas Untuk 44 Tahun Berturut-turut
Perlumbaan F1 Malaysia Diiktiraf Paling Murah
Orang Utan Haiwan Paling Pintar
Rakyat Malaysia Paling Gemuk Di Asia
Wanita Rohingya Paling Menderita
Nama Muhammad Paling Popular Di England
Kucing Paling Gemuk Di Amerika Syarikat
New Delhi Muncul Bandar Kedua Paling Padat Di Dunia Selepas Tokyo
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-04-2012, 05:44 AM
Post: #2
RE: (PALING PANAS ) Baca !! Apa respons Nur Amalina di fesbuk ! >> wangolds.com
bkan FB dia dah delete ka???????????

Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
Visit this user's websiteFind all posts by this user
Quote this message in a reply
01-04-2012, 06:31 AM
Post: #3
RE: (PALING PANAS ) Baca !! Apa respons Nur Amalina di fesbuk ! >> wangolds.com
ooo ya ka .. dah delete ka.. hmm .. lewat sudah .. hahahaha
Offline
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-04-2012, 06:33 AM
Post: #4
RE: (PALING PANAS ) Baca !! Apa respons Nur Amalina di fesbuk ! >> wangolds.com
(01-04-2012 06:31 AM)Mustopa _a Wrote:  ooo ya ka .. dah delete ka.. hmm .. lewat sudah .. hahahaha

baca theread yg lagi satu ada situ semua Big Grin

Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
Visit this user's websiteFind all posts by this user
Quote this message in a reply
01-04-2012, 08:44 PM
Post: #5
RE: (PALING PANAS ) Baca !! Apa respons Nur Amalina di fesbuk ! >> wangolds.com
deleted, boleh buat lain... apadahal.....

"hargailah rezeki yg diperolehi walaupun hanya sebesar zarah,
kerana padanya terdapat berkat yg xdapat kita lihat..."
Offline
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 

[-]
Facebook Comments 



Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
replies: 4 and views: 1307
(PALING PANAS ) Baca !! Apa respons Nur Amalina di fesbuk !
Geesya
16457








Powered By MyBB, © 2002-2014 MyBB Group. Form Contact Us RSS Syndication
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on wangolds.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of wangolds.com or it's owner. wangolds does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE

Online Users
There are currently 105 online users.
» 1 Member(s) | 104 Guest(s)
untuklelakidotnet

GREATEST BROKER FX 2014