Profitable Overlay EA 2012 and DR Indicator

Offline
03-27-2012, 12:34 PM, (This post was last modified: 03-27-2012, 12:36 PM by LeeGG.)
#1
Salam semua,

Pertamanya aku ingin mengucapkan berbanyak2 terima kasih kat owner http://www.wangold.com kerana memberikan ruang untuk aku membuka thread EA ni kat sini.
Tujuan aku post thread ni adalah untuk berkongsi dgn rakan2 trader tentang teknik overlay dimana aku telah sekian lama mengkaji teknik ini.
Alhamdulillah syukur ke hadrat Allah kerana dikurniakan idea untuk mengubahsuai program EA yg asal kepada yg berfungsi sepenuhnya sekarang.
Selain itu, DR Indicator adalah salah satu komponen yg penting untuk membolehkan EA ini untuk membuat profit yg konsisten antara 10%-30% sebulan.
DR Indicator memberikan signal kepada EA Overlay untuk membuka trade pada masa yg betul untuk mengelakkan floating yg tinggi disamping dapat meraih profit.

Aku tidak ada bukti untuk menunjukkan bagaimana EA ini berkejrja selain dari akaun2 LIVE yg sedang berjalan sekarang.
Aku akan post dalam thread ni akaun2 LIVE tu kemudian untuk kawan2 semua lihat prestasi robot EA ini.
Untuk waktu ini, EA Overlay akan aku kongsikan melalui program affiliate tetapi DR Indicator aku boleh kongsikan percuma dgn kawan2.

Sila klik link dibawah untuk download.
Selepas download dan install, sila email ke Lee@geegold.com untuk dapatkan login ID dan password.

DOWNLOAD DR Indicator

Cara guna DR Indicator

EA Autoclose/Bunyi bila ada Profit/Open Post

Pengiraan Floating bila GAP terjadi

Software CopyTool untuk copy trade EA

Belajar Teknik Overlay


Affiliate Instafx --> CVUG

Affiliate Litefx --> 1329316116

Affiliate FxCitizen --> 302932



Kepada yg berminat untuk melihat performance AKAUN LIVE yg menggunakan EA dan signal DR Indi, sila login menggunakan maklumat dibawah:

Broker Instaforex

Trading account number (login): 7177817
Investor password: MeSiw070
Server: 111.235.136.17:443 (InstaForex-Singapore.com)

Trading account number (login): 7177818
Investor password: FehOy663
Server: 111.235.136.17:443 (InstaForex-Singapore.com)

Trading account number (login): 7177983
Investor password: pOqEj138
Server: 111.235.136.17:443 (InstaForex-Singapore.com)

Trading account number (login): 7177984
Investor password: YosAl883
Server: 111.235.136.17:443 (InstaForex-Singapore.com)

Trading account number (login): 7177985
Investor password: bAlEw024
Server: 111.235.136.17:443 (InstaForex-Singapore.com)

Trading account number (login): 7177986
Investor password: ViNov013
Server: 111.235.136.17:443 (InstaForex-Singapore.com)

Trading account number (login): 7177987
Investor password: VapAs836
Server: 111.235.136.17:443 (InstaForex-Singapore.com)

Trading account number (login): 7177988
Investor password: BAqay576
Server: 111.235.136.17:443 (InstaForex-Singapore.com)
========================================

Broker FxCitizen

Trading Account Login is: 304303
Trading Account Investor password: 9mpfRCMD (read only password)

Trading Account Login is: 304304
Trading Account Investor password: pW4n7E43 (read only password)

Trading Account Login is: 304305
Trading Account Investor password: WUX8BPRG (read only password)

Trading Account Login is: 304227
Trading Account Investor password: 83T52jCD (read only password)

Trading Account Login is: 304228
Trading Account Investor password: 3f5Z7akc (read only password)

Possibly Related Threads...
[shared] PrizmaL 2012 ATC
Offline
03-27-2012, 12:40 PM, (This post was last modified: 03-27-2012, 12:42 PM by astrowan.)
#2
terima kasih kepada owner ea overlay special di sini kerna berkongsi dengan kawan kawan di sini....

mmg aku akui ea ni depan mata aku selepas kita jumpa last week mmg berbaloi dari banyak segi.....

ok la profit 30% daripada lost dan derma kat broker gelakgelak

mmmmmmmmm...........
camna nak entry nak masuk post guna indi Dr ni Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin

Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
03-27-2012, 12:41 PM, (This post was last modified: 03-27-2012, 12:44 PM by LeeGG.)
#3
Dibawah ini adalah bentuk DR INdicator yg aku maksudkan.
Salah satu fungsi DR Indicator adalah untuk memberikan signal kepada EA Overlay untuk buka trade.
Disamping itu, DR Indicator booleh juga digunakan untuk buka trade overlay secara manual setelah trigger level dicapai.

resim
(03-27-2012, 12:40 PM)astrowan Wrote: terima kasih kepada owner ea overlay special di sini kerna berkongsi dengan kawan kawan di sini....

mmg aku akui ea ni depan mata aku selepas kita jumpa last week mmg berbaloi dari banyak segi.....

ok la profit 30% daripada lost dan derma kat broker gelakgelak

mmmmmmmmm...........
camna nak entry nak masuk post guna indi Dr ni Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin

Lepas download DR Indi, dalam folder tu nanti ada satu file nama dia Readme.doc.
Boleh baca yg tu, tapi tak berapa detail sangat.
AKu cuba karang yg lebih baik lagi...
Kena mengaji balik dgn cekgu bahsa malaysiaaku..TongueTongue

Offline
03-27-2012, 12:47 PM,
#4
bahasa english pon tak apa........kasi ja tempek2 sini asalkan leh baca Big GrinBig GrinBig GrinBig Grin

so simple as that Big GrinBig GrinBig GrinBig Grin
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
03-27-2012, 12:56 PM, (This post was last modified: 03-27-2012, 12:58 PM by LeeGG.)
#5

Untuk maklumat rakan2 disini, aku berikan sedikit info mengenai Overlay EA dan DR Indi.


- Overlay EA aku dapat dari sorang kawan trader. Lepas tu bermula lah akitivit modification.
Aku test guna akaun demo dan live, ada yg profit ada yg lingkup...crycry
Lama kelamaan bila dah selalu sgt lingkup, aku mencari dimanakah kesilapan yg aku lakukan selama ini.
Alhamdulillah, ditunjukkanNya jalan, aku jumpa satu kesilapan yg tidak diduga sama sekali, barang simple yg aku tak pernah kesah nak tengok.
Jadi selepas tu, untuk memperbaiki kesilapan tersebut, maka aku design pulak DR Indicator ni.
DR tu bukan la doktor, tapi "D" untuk DEMO dan "R" untuk REAL.
Aku design DR Indicator untuk membaca signal dari akaun DEMO, diproses dan kemudian disalurkan kepada akaun REAL untuk buka trade.
Trade yg dibuka oleh Overlay EA adalah trade yg berpotensi tinggi untuk profit dan berisiko rendah. Maksudnya risiko lebih rendah, profit dimaksimakan, setelah pengiraan dilakukan oleh DR Indi.

Kedua2 Overlay EA dan DR Indicator tidak dibeli dari mana2 individu atau website tetapi adalah dari penghasilan aku sendiri. Jika EA atau indicator tersebut menghadapi masalah, kita tidak perlu mencari pihak ketiga untuk mendapatkan bantuan dari segi tyeknikal atau nasihat.
Aku sendiri yg akan bantu dan beri nasihat teknikal kpd kawan2.
(03-27-2012, 12:47 PM)astrowan Wrote: bahasa english pon tak apa........kasi ja tempek2 sini asalkan leh baca Big GrinBig GrinBig GrinBig Grin

so simple as that Big GrinBig GrinBig GrinBig Grin

Hang kat Bertam lagi ka?
Sabtu ni kita pekena teh tarek lagi...
Capati aritu best woo...WinkWink

Offline
03-28-2012, 09:41 AM,
#6
Akaun2 LIVE buat profit antara 80-100 pips semalam..
Alhamdulillah..paidpaid
Offline
03-28-2012, 10:26 AM,
#7
Wah...Masta Lee ada sini.......apa habaq bang.....
" Ilaahii anta maqshuudii waridhooka mathluubi a'thinii mahabbataka wama'rifataka" -

Ya Allah Ya Tuhanku,hanya Engkaulah tujuanku dan keredhoanMu yg aku cari.Berikanlah kepadaku kecintaan dan ma'rifat kepadaMu
Offline
03-29-2012, 03:19 PM, (This post was last modified: 03-29-2012, 03:22 PM by LeeGG.)
#8
(03-28-2012, 10:26 AM)e1_sri.kelubi Wrote: Wah...Masta Lee ada sini.......apa habaq bang.....

Hehe...kita penah jumpa kat nasmir jalan kuala kedah ariitu kot?
Alhamdulillah habaq baik2 ja.

JOm trade auto join group aku plak...


Profit terkini: antara 100-120 pips...paidpaid
Open trade semua dah close.
Masih menunggu untuk trigger level yg baru sebelum open post yg baru.
Offline
03-29-2012, 03:58 PM,
#9
Dibawah adalah contoh statement akaun LIVE.
Modal USD1K
DrawDown: bawah 5%.
profit: lebih 24% (akaun masih baru, kurang dari sebulan).

resim
Offline
03-29-2012, 04:35 PM,
#10
Yang dibawah pulak akaun modal usd100.
Profit dah 425% (depo pada 21hb Nov 2011 sebanyak usd100 saja).
Cara Trade: auto dan ada manual sikit2.
DDrawn: dalam 10%

resim
Offline
03-29-2012, 07:20 PM,
#11
banyak btoi akauan.......mantap drawdown rendah....Big GrinBig GrinBig GrinBig Grin
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
04-02-2012, 11:22 AM,
#12
menarik nie... mau follow lah...
Offline
04-04-2012, 11:48 AM, (This post was last modified: 04-04-2012, 11:49 AM by LeeGG.)
#13
Akaun2 REAL semlam dah close profit antara 60-100 pips.

Alhamdulillah...

Hari ni GAP nampak masih lagi didalam area C2.
Ada buka pos2 baru, peluang utk kutip profit ptg ni..
(04-02-2012, 11:22 AM)MAGatron Wrote: menarik nie... mau follow lah...
wekam bro...boleh tgk prestasi akun2 real.
Login dan investor pwd ada disediakn.

Offline
04-11-2012, 03:11 AM, (This post was last modified: 04-11-2012, 03:13 AM by LeeGG.)
#14
Aku ada terima beberapa email dan SMS lagi mengenai EA overlay dan DR Indikator dari rakan2 trader.
Ada beberapa rakan yg ingin membeli EA ini, join trade atau minta coding EA ni dikongsi bersama sama.

Untuk tidak menghampakan harapan rakan2 disini, aku akan kongsi EA ni dgn trader2 yg berminat, dengan sekurang2nya setiap yg berminat di kehendaki register dibawah link affiliate aku.
Kepada sesiapa yg trade dibroker lain, selain instafx, fxcitizen dan litefx, boleh berbincang utk alternatif yg lain.

Buat masa ini, aku masih dalam proses pembikinan coding yg baru untuk tujuan copyright kepada EA overlay dan DR Indikator.
Cara2 penggunaan juga akan disertakan sekali.

Setelah semuanya siap nanti, aku akan umumkan disini.
Offline
04-12-2012, 04:35 AM,
#15
DR Indicator dan EA Overlay telah siap.
Kepada yg berminat boleh download di www.geegold.com

Sila baca cara2 installation sebelum setting EA.
Jika ada masalah boleh skype, YM atau call hp aku.



Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 14 <<>> Dilihat: 3179
Profitable Overlay EA 2012 and DR Indicator
LeeGG
18051
Forum Jump: