Salam buat semua masta dan sahabat

Offline
12-24-2010, 01:41 AM, (This post was last modified: 12-24-2010, 01:49 AM by musangpulutt.)
#1
Yang Bulat Datang Bergolek
Yang Pipih xtau Hilang Mana
Offline
12-24-2010, 07:06 AM,
#2
selamaat datang ke WG hepi posting redah aje
janji hepi
Offline
12-24-2010, 11:09 AM,
#3
selamat datang ke wg..
Offline
12-24-2010, 02:53 PM,
#4
welkome welkome welkome
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
12-24-2010, 03:42 PM,
#5
wsalam....
Offline
01-04-2011, 08:35 AM,
#6
(12-24-2010, 01:41 AM)musangpulutt Wrote: Patik selaku nubi mohon tunjuk ajar.. harap ada yg sudi brkongsi ilmu.. sekian
Teknik tradingku
trading khusus EU and GU
price nak kemanerpun i tak nak trade, trade bile range sudah cukup dan risk dah kurang..

cemaner caranya...

nih saja nak share sytem trading yang i buat..bukan nak mengajarkan..tapi saje nak share..

contoh capital $500 :

EU and GU tunggu range sampai atas 100pips...sample EU or gu dan jatuh 100pips or 150pips...contoh high GU 1.5600

start awal BUY GU di price 1.5500 qty 0.05 = 5 cent
lepas tuh buat pending order :

PO :
buy GU di 1.5475 qty 0.10 = 10 cent
buy GU di 1.5450 qty 0.20 = 20 cent
buy GU di 1.5425 qty 0.40 = 40 cent
buy GU di 1.5400 qty 0.80 = 80 cent

kite tau tak selame nyer price nih bergerak 200pips..maybe bisa jadi 300pips...semua terpulang pada kite sendiri kira2nyer...

dan terpulang pada kita juga kalau pending order kena..ada untung kita ambik dulu dan seterunya buat pending order sesuai price yg dah kita closed...

bagi i nihlah cara trade yg betul2 safety..semua terpulang berapa capital kite dan MM kite kena jaga jugak...

maaf yer kengkawan sumer...nih just share jer..bukan nak mengajar..sebab i nih just newbie..banyak lagi otai2 forex kat sini..segan pun i nak share nih..tapi saja nak bagi2 apa yg i tau jer....

Offline
02-25-2014, 12:19 AM,
#7
Salam juga semua, sayapun masih nubie poll. Bari beberapa bulan trading di akun real setelah sebelumnya demo trading. Hasil masih naik turun tetapi ya lumayan minimal pernah ngalamin yang namany Withdrawal Profit dari akun OctaFx yang sekarang saya pake. Semoga bisa lancar dan sukses untuk terus meningkatkan kemampuan tradingnya dan bisa konsisten profit nantinya. Jadi WD rutin dari OctaFx. Smile
Offline
05-05-2014, 10:56 AM,
#8
(02-25-2014, 12:19 AM)wanabebagja Wrote: Salam juga semua, sayapun masih nubie poll. Bari beberapa bulan trading di akun real setelah sebelumnya demo trading. Hasil masih naik turun tetapi ya lumayan minimal pernah ngalamin yang namany Withdrawal Profit dari akun OctaFx yang sekarang saya pake. Semoga bisa lancar dan sukses untuk terus meningkatkan kemampuan tradingnya dan bisa konsisten profit nantinya. Jadi WD rutin dari OctaFx. Smile

betul itu bro dengan rutin melakukan trading dan latihan diharapkan bisa mengolal akun real dengan baik dan menghsilakan profit yang konsisten. bila belum berhasil dengan baik manfaatkan gratisan dari broker seperti di GDMFX yang memberi welcome bonus $8 dan bonus deposit 100%
Offline
05-17-2014, 08:47 PM,
#9
(05-05-2014, 10:56 AM)pasfx Wrote: betul itu bro dengan rutin melakukan trading dan latihan diharapkan bisa mengolal akun real dengan baik dan menghsilakan profit yang konsisten. bila belum berhasil dengan baik manfaatkan gratisan dari broker seperti di GDMFX yang memberi welcome bonus $8 dan bonus deposit 100%

iya dengan melakukan latihan rutin maka trader akan terbiasa dengan kondisi tertentu yang membutuhkan prediksi yang tepat. sehingga profit lebih mudah diperkirakan, jika belum berhail dengan baik coba menjadi IB seperti juga di OctaFx siapa tau banyak klienya dan bisa mendapat komisi 15 USD per lot
Offline
06-04-2014, 06:03 AM,
#10
(05-17-2014, 08:47 PM)Isahforex Wrote: iya dengan melakukan latihan rutin maka trader akan terbiasa dengan kondisi tertentu yang membutuhkan prediksi yang tepat. sehingga profit lebih mudah diperkirakan, jika belum berhail dengan baik coba menjadi IB seperti juga di OctaFx siapa tau banyak klienya dan bisa mendapat komisi 15 USD per lot

jika beul berhasil dengan baik jangan cepat menyerah dan menerima segala resiko dengan lapang dada, kalu memang harus kembali lagi manfaatkan modal keciil dulu seperti juga modal kecil dari Octafx cuma $5 dan bonus deposit 50%
Offline
06-06-2014, 01:57 PM,
#11
(06-04-2014, 06:03 AM)wanabebagja Wrote: jika belum berhasil dengan baik jangan cepat menyerah dan menerima segala resiko dengan lapang dada, kalu memang harus kembali lagi manfaatkan modal keciil dulu seperti juga modal kecil dari Octafx cuma $5 dan bonus deposit 50%

betul om trader harus dapay menerima segala resiko trading dengan terbuka karena sejak awal juga harus tau dan hapal tentang segala kondisi dan resiko trading, ketika terkena loss sebaiknya memang menggunakan dana kecil dahulu kalau bisa ditambah dengan gratisan dari broker seperti juga di forexpalm bonus deposit 100%
Offline
06-10-2014, 03:41 PM,
#12
Bagus ke broker forexpal? Tak penah dengar

resimresimresimresimresimresimresimresimresimresim
Offline
07-04-2014, 05:54 AM, (This post was last modified: 07-04-2014, 05:55 AM by gordon.)
#13
semenjak kita terjun dalam bisnis forex resiko trading itu harus diterima dan dapat dihindari semaksimal mungkin agar tetap bisa berjaya dalam trading, saya juga pernah mengalami loss ketika trading di OctaFx, karena kecerobohan dan tidak disiplin dalam menempatkan SL, padahal jelas sekali resikonya tanpa SL tersebut dan mungkin karena pengaruh mental yang kurang terlatih
Offline
07-14-2014, 03:52 AM,
#14
(07-04-2014, 05:54 AM)gordon Wrote: semenjak kita terjun dalam bisnis forex resiko trading itu harus diterima dan dapat dihindari semaksimal mungkin agar tetap bisa berjaya dalam trading, saya juga pernah mengalami loss ketika trading di OctaFx, karena kecerobohan dan tidak disiplin dalam menempatkan SL, padahal jelas sekali resikonya tanpa SL tersebut dan mungkin karena pengaruh mental yang kurang terlatih

betul om resiko dalam trading forex itu selalu ada selama market bergerak terus oleh karenanya trader mesti paham dengan cara memprediksi menggunakan indikator dan juga cara yang tepat untuk menganalisisnya, dan sebagai rasa disiplin jangan lupa menenpatkan TP dan SL dalam chart
Offline
07-15-2014, 03:50 PM,
#15
(07-14-2014, 03:52 AM)pasfx Wrote: betul om resiko dalam trading forex itu selalu ada selama market bergerak terus oleh karenanya trader mesti paham dengan cara memprediksi menggunakan indikator dan juga cara yang tepat untuk menganalisisnya, dan sebagai rasa disiplin jangan lupa menenpatkan TP dan SL dalam chart

resiko dalam tarding itu selalu ada selama foreign exchange trade masih berlangsung karena disitulah timbulnya pergerakan yang tidak sesuai dengan apa yang direncanakan dan diprediksi oleh kerana itu perlu sekali usaha untuk bisa meminimalisir resikonya



Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 177 <<>> Dilihat: 13506
Salam buat semua masta dan sahabat
musangpulutt
1359
Forum Jump: