TIPS KEJAYAAN DALAM FOREX

Offline
07-09-2011, 12:42 PM, (This post was last modified: 07-09-2011, 03:42 PM by Geesya.)
#1
Untuk berjaya anda perlu mengamalkan perkara berikut;-
1- Disiplin & Dedikasi
2- Jangan mudah menggelabah atau bimbang
3- Jangan masuk market bila signal belum keluar
4- Jangan TAMAK dan jangan TAMAK dan Jangan TAMAK
5- Bagi orang muslim yang hendak open market sila dahulukan dengan selawat keatas Junjungan kita Rasulullah s.a.w sebanyak 3 kali dengan ucapan terakhir SAYA TIDAK TAMAK.
6- Bagi yang bukan muslim berdoalah mengikut kepercayaan anda agar usaha anda mendapat kejayaan.

Jika perkara tersebut boleh anda terapkan dalam jiwa anda maka kejayaan pasti menanti anda
Percayalah bahawa Anda Adalah Yang Terbaik dan anda boleh melakukannya..


resim

Possibly Related Threads...
Forex Untuk Semua
Menghindari Kekalahan Dalam Trading
Motivasi Untuk Trader Yang Selalu Kerugian Dalam Dunia Forex
Is Forex Trading For Everyone?
KENALI MATAWANG DALAM FOREX
dokumentari emosi dan psikologi ketika berdagang forex
Hal Yang Biasanya Ada Di Dalam Orang Sukses Dan Trader Sukses
Peran Makroekonomi Dalam Forex
Tips Untuk Elak Diri Dari Overtrade Tanpa Sedar Dalam Dunia Forex Mt4
Lima Alternatif Platform Trading Forex Populer
Offline
07-09-2011, 02:45 PM, (This post was last modified: 07-09-2011, 03:43 PM by Geesya.)
#2
TQ sya...insyaAllah sy akn masuk ke dunia forex x lama lg..
TQ sya...insyaAllah sy akn masuk ke dunia forex x lama lg..thanks to uSmile
" Your FUTURE is created by what you do TODAY, not tomorrow "
Offline
07-25-2011, 01:31 PM,
#3
Apabila semua diatas dpt kita serapkan dalam diri kita, inilah hasilnya:

Kejayaan yg sebenar selepas kita mempraktikkan diri kita ialah apabila kita dpt membuat profit setiap bulan (maintain profit).. Itulah kejayaan yg sebenar secara automatik sikap dan prasaan kita akan berubah menjadi syukur, tidak riak, tamak, ketenangan dlm hidup dsb...

Just my 10sen komen...
Offline
10-23-2011, 02:32 PM,
#4
huuhu ... kini sy sdg mula terjun ke dunia forex ... dah banyak gagal dari kejayaan ... sy perlukan nasihat dan binbingan dari masta ... bantu saya sebelum lebih banyak kegagalan yg saya temui ...
Offline
10-23-2011, 02:36 PM,
#5
(10-23-2011, 02:32 PM)forexperkasa Wrote: huuhu ... kini sy sdg mula terjun ke dunia forex ... dah banyak gagal dari kejayaan ... sy perlukan nasihat dan binbingan dari masta ... bantu saya sebelum lebih banyak kegagalan yg saya temui ...



banyakkan membaca dulu sebelum buka real acWink
Offline
10-23-2011, 02:40 PM,
#6
(10-23-2011, 02:32 PM)forexperkasa Wrote: huuhu ... kini sy sdg mula terjun ke dunia forex ... dah banyak gagal dari kejayaan ... sy perlukan nasihat dan binbingan dari masta ... bantu saya sebelum lebih banyak kegagalan yg saya temui ...

kena buka jurnal satu..cerita kisah suka duka...............
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
02-06-2012, 04:09 AM,
#7
2- Jangan mudah menggelabah atau bimbang

Setelah beberapa bulan ke longkang bila trade, aku kenal dgn seorang masta yg selalu pesan ayat diatas tp dlm ungkapan yg berbeza iaitu " trade dgn santai" barulah aku dpt sentuhan semula dlm trading, rupanya kesilapan aku sikit sahaja tapi aku gagal utk jumpa walaupun aku ambik masa hampir 1/2 tahun untuk kenalpastinya. Mungkin itu hijab Allah utk aku.....tp skrg Alhamdulillah dgn izin Allah, aku dapat trade dgn tenang dan santai.

TQ Masta geesya utk ur "Magic word" .......


p/s : account "saving maut" in progress TongueTongue
Offline
02-06-2012, 04:25 AM,
#8
(02-06-2012, 04:09 AM)e1_sri.kelubi Wrote: 2- Jangan mudah menggelabah atau bimbang

Setelah beberapa bulan ke longkang bila trade, aku kenal dgn seorang masta yg selalu pesan ayat diatas tp dlm ungkapan yg berbeza iaitu " trade dgn santai" barulah aku dpt sentuhan semula dlm trading, rupanya kesilapan aku sikit sahaja tapi aku gagal utk jumpa walaupun aku ambik masa hampir 1/2 tahun untuk kenalpastinya. Mungkin itu hijab Allah utk aku.....tp skrg Alhamdulillah dgn izin Allah, aku dapat trade dgn tenang dan santai.

TQ Masta geesya utk ur "Magic word" .......


p/s : account "saving maut" in progress TongueTongue
mcmna tip tu..abam e1....den nk thu jgk....
Offline
03-05-2012, 01:08 PM,
#9
thanks TT... dan yg paling penting, cari personallity trading anda...samada scalper, intraday or swinger...
pastu cari sistem yg mantap bersesuaian dgn personallity trading anda...study...kaji...cari kesilapan anda dan belajar dari kesilapan...trade di demo acct dulu...kalau dah maintain profit, trade lah di real acct...insyallah berjaya...
money management juga penting...money management ialah kunci UTAMA forex trading...
Offline
03-05-2012, 02:49 PM,
#10
selamat mengMCkan akaun anda Big GrinBig GrinBig GrinBig Grin

95% MC.........so where u are??????

thats the facts that i see in my eyes Big GrinBig GrinBig GrinBig Grin

Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
03-05-2012, 03:37 PM,
#11
Masta geesya bole dijadikan contoh..

rilex aje.. Wink
Offline
11-08-2012, 07:01 PM,
#12
tips berguna.. paid
My Facebook

My Twitter

Skype - hackersforex
Offline
01-06-2013, 11:17 PM,
#13
Tahu bila nak masuk pos dan bila nak close;

Caranya - Cuba trade guna demo akaun dgn teknikal/fundamental analisis yg kita ada dan lihat peratus kemenangan dari kalah. dari 20 pos yg kita masuk pastikan 19 pos kita menang iaitu 95% win ratio.

Kalau gagal...cuba dgn kreatif

ubah nilai yg ada dgn indikator dan cari setting baru...ulang semula jika dah dapat setting yg cantik untuk indikator yg dipilh.

Utk bukan indikator
SNR atau channel trendline- lihat momentum price yg kena garis atas dan kena garis bawah, lihat price banyak bermain dikawasan mana...jika banyak dikawasan atas...peratus tinggi utk buy dan begitu sebaliknya.

Utk Fibonacci.
Pelbagaikan kegunaan-Cara biasa mungkin dari top 0 ke bottom 100. Mungkin kita ubah dari top 0 ke bottom 61.8 dan masuk bila lepas 100.
Kita juga tak semestinya memilih top atau bottom utk tarik..boleh juga tarik pada satu SNR ke SNR yg lain.

Utk chart pattern.
Kelaskan chart pattern yg anda suka kepada 2 kumpulan yg hampir sama bentuknya. Cthnya Bull/Bear Flag dgn Bull/Bear triangle atau rectangle, dimana ketiga2 ini adalah pattern utk continue trend. Cari pula pattern utk reverse trend. Fahamkan apakah persamaan diantara mereka. Mungkin kita lihat ada kesamaan dari segi bilangan shadow/wick..dari size body yg pendek2...dimana candle panjang terjadi samaada sebelum atau selepas atau didalam.

Utk candlestick
Mungkin kegemaran kita adalah doji/pinbar atau hammer dan hanging man.
Peluang utk kita jumpa bentuk ini pada keadaan biasa MT4 adalah kurang. Cuba google indikator yg boleh open chart utk TF yg pelbagai dari yg sedia ada di MT4..cth TF 10minit, 20minit, 30minit, 8jam, 2hari, 4hari. Maka peluang utk kita jumpa lebih banyak.
Lagi kegunaa pada sebatang candle yg sering ialah sbg pivot point, namun boleh juga di plot fibo padanya seperti fibo pada candle TF H4 atau TF Daily atau weekly.

Ni saja yg dapat saya fikir sekarang...semoga berjaya
Forex itu mudah jika anda banyak mendengar dari berkata-kata.
Join my FB for Forex Senang Discussion
Offline
01-26-2013, 10:29 PM,
#14
(07-09-2011, 12:42 PM)Geesya Wrote: Untuk berjaya anda perlu mengamalkan perkara berikut;-
1- Disiplin & Dedikasi
2- Jangan mudah menggelabah atau bimbang
3- Jangan masuk market bila signal belum keluar
4- Jangan TAMAK dan jangan TAMAK dan Jangan TAMAK
5- Bagi orang muslim yang hendak open market sila dahulukan dengan selawat keatas Junjungan kita Rasulullah s.a.w sebanyak 3 kali dengan ucapan terakhir SAYA TIDAK TAMAK.
6- Bagi yang bukan muslim berdoalah mengikut kepercayaan anda agar usaha anda mendapat kejayaan.

Jika perkara tersebut boleh anda terapkan dalam jiwa anda maka kejayaan pasti menanti anda
Percayalah bahawa Anda Adalah Yang Terbaik dan anda boleh melakukannya..


resim

insyaAllah
Offline
03-09-2013, 02:10 AM,
#15
Terima Kasih tips yang bermakna untuk si kosongksong paidpaidpaidpaid



Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 224 <<>> Dilihat: 25024
TIPS KEJAYAAN DALAM FOREX
Geesya
6459
Forum Jump: