TIPS KEJAYAAN DALAM FOREX

Offline
10-10-2013, 08:10 PM,
#16
ruangan yang bagus ni...
nak kongsi gak sikit..pengalaman melungkup
ape pun puncanya adalah kita. jari kita yang click buy / sell.
bila salah position cepat keluar
bila green jangan tamak...
control margin

cabaran member aku kasi...

"mula2 masuk 500 usd, aku tak nak tengok ko profit tapi aku nak tengok berapa lama ko tahan dalam market. margin call jangan topup tapi adjust startegi"

sejak tu aku tak pernah topup akaun...hasilnya dari 50sen dah jadi 2 hinggit

kalaulah 1pip singgit...SmileTongueConfused

skrin

menung jugak bila pikir balik

Offline
10-10-2013, 09:07 PM,
#17
(10-10-2013, 08:10 PM)redk4c4 Wrote: ruangan yang bagus ni...
nak kongsi gak sikit..pengalaman melungkup
ape pun puncanya adalah kita. jari kita yang click buy / sell.
bila salah position cepat keluar
bila green jangan tamak...
control margin

cabaran member aku kasi...

"mula2 masuk 500 usd, aku tak nak tengok ko profit tapi aku nak tengok berapa lama ko tahan dalam market. margin call jangan topup tapi adjust startegi"

sejak tu aku tak pernah topup akaun...hasilnya dari 50sen dah jadi 2 hinggit

kalaulah 1pip singgit...SmileTongueConfused

skrin

menung jugak bila pikir balik



betul tu berapa lama kita leh tahan dengan akaun kita

bukan berapa banyak kita leh popit Big GrinBig Grin

hanya orang2 lama ja paham keadah ni

utk newbies kira nak cepat kaya saja gelakym

Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
10-11-2013, 03:16 PM,
#18
cuba ringkaskan seboleh mungkin (Keep It Simple Stupid !!!)

1) Personality
- sesuaikan teknik dengan diri sendiri,faham betul2 indicator
- EA ke Indicator ke itu cuma bantu kita buat analisis

2) Plan - reward risk ratio
- bila nak masuk,bila nak keluar,bila nak cuti,bila nak trade
- trend,berapa pip / margin target (ada yang target pip per trade / $ per trade)
-execute market ikut plan bukan ikut suka bukan sebab orang cakap

3) Displin
- jangan duk dalam market kalau tak leh tunggu = masukan duit dalam longkang
- buat analisis / signal / news- cara orang nilai graf tak sama
- journal ... meniaga untung rugi...kalau rugi - kenapa?
- ikut major trend, jangan lawan selagi tak ada alasan kukuh
- control margin -jangan gile trade

SElamat berhijau hijauan Blushcrycrycrycry

*** technical /fundamental analisis sape pun boleh ajar tapi pengalaman jatuh bangun - thrill market kene rasa sendiri *** usd strong
Offline
01-12-2014, 01:01 AM,
#19
Agree with all this forex tips especially with number1.Disciplined and dedication,this two factors are basically already needed for us at the start.In learning alone about forex discipline and dedication should present otherwise its hard to succeed.Why?because in forex there are lots to be learned and it is a step by step learning process.
Offline
01-17-2014, 12:31 AM,
#20
(10-11-2013, 03:16 PM)redk4c4 Wrote: cuba ringkaskan seboleh mungkin (Keep It Simple Stupid !!!)

1) Personality
- sesuaikan teknik dengan diri sendiri,faham betul2 indicator
- EA ke Indicator ke itu cuma bantu kita buat analisis

2) Plan - reward risk ratio
- bila nak masuk,bila nak keluar,bila nak cuti,bila nak trade
- trend,berapa pip / margin target (ada yang target pip per trade / $ per trade)
-execute market ikut plan bukan ikut suka bukan sebab orang cakap

3) Displin
- jangan duk dalam market kalau tak leh tunggu = masukan duit dalam longkang
- buat analisis / signal / news- cara orang nilai graf tak sama
- journal ... meniaga untung rugi...kalau rugi - kenapa?
- ikut major trend, jangan lawan selagi tak ada alasan kukuh
- control margin -jangan gile trade

SElamat berhijau hijauan Blushcrycrycrycry

*** technical /fundamental analisis sape pun boleh ajar tapi pengalaman jatuh bangun - thrill market kene rasa sendiri *** usd strong

Terima kasih dengan ringkasan tipsnya. Saya yakin jika bisa menjalankannya dengan baik, kita bisa benar-benar sukses dalam bisnes ini.

Salam Hijau tuan!
JustForex - Just Comportable Trading
Offline
02-03-2014, 02:15 PM,
#21
(07-09-2011, 12:42 PM)Geesya Wrote: Untuk berjaya anda perlu mengamalkan perkara berikut;-
1- Disiplin & Dedikasi
2- Jangan mudah menggelabah atau bimbang
3- Jangan masuk market bila signal belum keluar
4- Jangan TAMAK dan jangan TAMAK dan Jangan TAMAK
5- Bagi orang muslim yang hendak open market sila dahulukan dengan selawat keatas Junjungan kita Rasulullah s.a.w sebanyak 3 kali dengan ucapan terakhir SAYA TIDAK TAMAK.
6- Bagi yang bukan muslim berdoalah mengikut kepercayaan anda agar usaha anda mendapat kejayaan.

Jika perkara tersebut boleh anda terapkan dalam jiwa anda maka kejayaan pasti menanti anda
Percayalah bahawa Anda Adalah Yang Terbaik dan anda boleh melakukannya..


resim

terima kasih, tip berguna ni.. saya masih lagi praktis dgn akaun demo.
Offline
03-04-2014, 09:43 PM,
#22
Terima kasih untuk tip-tip yang sangat berguna. Poin pertama tentang disiplin dan dedikasi, saya sangat setuju untuk itu, kerana disiplin itu kunci sukses dalam bisnis forex trading ini. Beberapa bulan lalu saya sering MC akun real octafx saya kerana serakah dan tidak disiplin. Sekarang akun OctaFx saya bisa bertahan dan lebih baik saat dipaksa untuk disiplin.
Offline
03-20-2014, 08:27 PM,
#23
(03-04-2014, 09:43 PM)wanabebagja Wrote: Terima kasih untuk tip-tip yang sangat berguna. Poin pertama tentang disiplin dan dedikasi, saya sangat setuju untuk itu, kerana disiplin itu kunci sukses dalam bisnis forex trading ini. Beberapa bulan lalu saya sering MC akun real octafx saya kerana serakah dan tidak disiplin. Sekarang akun OctaFx saya bisa bertahan dan lebih baik saat dipaksa untuk disiplin.


disiplin itu memang betul-betul kunci untuk bisa memperoleh profit gan, waktu awal awal saya trading dengan octafx juga beberapa kali mengalami MC karena memang susah menahan nafsu, niatnya profit lebih besar tapi malah ludes gara-hara tidak disiplin.
Offline
03-20-2014, 08:49 PM,
#24
kalau kail sejengkal lautan dalam jgn diduga...main tepi pantai ikan bolos pun boleh goreng ..kikiki
Offline
03-31-2014, 10:51 PM,
#25
(03-20-2014, 08:27 PM)mickey Wrote: disiplin itu memang betul-betul kunci untuk bisa memperoleh profit gan, waktu awal awal saya trading dengan octafx juga beberapa kali mengalami MC karena memang susah menahan nafsu, niatnya profit lebih besar tapi malah ludes gara-hara tidak disiplin.


disiplin itu udah harga mati untuk bisa sukses ditrading forex mr. mickey, kalau tidak bisa disiplin mau pakai modal sebesar apapun juga pasti cuma mc yang didiapat pada akhirnya, makanya mulai dari sekarang biasakan untuk disiplin dengan MM dan jangan terbawa nafsu untuk profit lebih banyak, supaya akun octafxnya bisa berkembang.
Offline
04-03-2014, 10:02 PM,
#26
(03-31-2014, 10:51 PM)chochang Wrote: disiplin itu udah harga mati untuk bisa sukses ditrading forex mr. mickey, kalau tidak bisa disiplin mau pakai modal sebesar apapun juga pasti cuma mc yang didiapat pada akhirnya, makanya mulai dari sekarang biasakan untuk disiplin dengan MM dan jangan terbawa nafsu untuk profit lebih banyak, supaya akun octafxnya bisa berkembang.


weleh harga mati Tongue tapi memang betul, kalau mau sukses ya memang harus disiplin, tidak usah terlalu manteng banget sama target profit dan jadi terlalu ambisius yang malah membuat kita jadi tidak disiplin, slow but sure saja, profit datang dengan sendirinya kalau kita trading dengan sebaik baiknya, jangan sampai akun octafxnya jadi cilaka sis.
Offline
04-04-2014, 06:30 PM,
#27
(04-03-2014, 10:02 PM)coswig Wrote: weleh harga mati Tongue tapi memang betul, kalau mau sukses ya memang harus disiplin, tidak usah terlalu manteng banget sama target profit dan jadi terlalu ambisius yang malah membuat kita jadi tidak disiplin, slow but sure saja, profit datang dengan sendirinya kalau kita trading dengan sebaik baiknya, jangan sampai akun octafxnya jadi cilaka sis.


rezeki sudah diatur yang diatas, jadi tidak usah serakah, santai saja tapi harus serius dalam mengerjakannya. disiplin itu kunci untuk bisa sukses dalam trading forex, kalau tidak disiplin sekalipun trader menggunakan modal sebesar gaban + bonus deposit 50% di octafx juga akan sama saja hasilnya.
Offline
04-08-2014, 10:21 AM,
#28
(04-04-2014, 06:30 PM)hydragea Wrote: rezeki sudah diatur yang diatas, jadi tidak usah serakah, santai saja tapi harus serius dalam mengerjakannya. disiplin itu kunci untuk bisa sukses dalam trading forex, kalau tidak disiplin sekalipun trader menggunakan modal sebesar gaban + bonus deposit 50% di octafx juga akan sama saja hasilnya.


betul itu bro apabila kita ingin sukses jangan terburu buru nafsu pengen profit besar samentara kemampuan dan skill kita masih di uji coba. disiplin dalam setiap trading menjadi kunci keberhasilan mendapatkan profit
Offline
04-09-2014, 02:17 PM,
#29
(04-08-2014, 10:21 AM)nullahfx Wrote: betul itu bro apabila kita ingin sukses jangan terburu buru nafsu pengen profit besar samentara kemampuan dan skill kita masih di uji coba. disiplin dalam setiap trading menjadi kunci keberhasilan mendapatkan profit

betul bro untuk menjadi seorang trader yang jaya memang diperlukan waktu dan kasabaran sementara untuk mendapat profit juga tidak bisa secara tepat ditentukan waktunya tanpa adanya usaha dan belajar yang lebih keras lagi
Offline
05-05-2014, 01:31 PM,
#30
(04-09-2014, 02:17 PM)pasfx Wrote: betul bro untuk menjadi seorang trader yang jaya memang diperlukan waktu dan kasabaran sementara untuk mendapat profit juga tidak bisa secara tepat ditentukan waktunya tanpa adanya usaha dan belajar yang lebih keras lagi

yak betul tidak dapat itu ditentukan kapan kita bisa meraih profit dengan benar perlu kesabaran dan disiplin yang konsisten dan juga pemahaman dan latihan yang berulang ulang selain itu juga perlu dilakukan evaluasi secara periodik, seperti juga di OctaFx disediakan fasilitas akun demo untuk belajar menjadi trader lebih baik lagi dan kalo kita berhasil dengan baik bisa ikut kontes demo spiritnya



Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 224 <<>> Dilihat: 25013
TIPS KEJAYAAN DALAM FOREX
Geesya
6459
Forum Jump: