Tutorial Install Pasang Ea Expert Advisor mt4

Offline
09-29-2012, 07:18 AM, (This post was last modified: 09-29-2012, 07:20 AM by astrowan.)
#1
hai selamat datang adik2 ke dalam rancangan pasang ea... gelak

haRINI abang wg akan tunjukkan cara2 masukkan dan runkan dan pantang larang dan cara pastikan ea ini berfungsi dengan baek gelakym

pertama2 kali resipi pertama yang patut ada adalah file ea itu sendiri...link asal thread tu sila ke sini http://wangolds.com/Thread-EAMWASYSTEM-credit-to-bro-mwa

ada dua file sahaja iaitu .mq4 dan .ex4

Quote:file .mq4 ialah file yang boleh dilihat code di dalam dan boleh diubah keseluruhannya

file .ex4 sudah diprotect dan tidak boleh diubah

sebagai percubaan abg wg akan ambiq file (lihat gambar)

resim

mula2 ambil file .ex4 tu letakkan dalam folder c/programfile/namabroker/expert

letak dalam situ

file .set adalah satu setting yang berbeza yang disimpan dalam file .mq4 atau .ex4 jadi kita kena letakkan dalam folder berlainan...iaitu di c/programfile/namabroker/expert/presets

selepas copy and paste..close semua file2 tu..kemudian

buka mt4 macam biasa la Big Grin

resim
tengok gambar tu..nama ea tu di navigator tu tarik ke graf nanti kuar popup setting macam dalam gambar tu...

dalam gambar tu jugak ditunjukkan masukkan file .set

resim
dan yang terakhir sekali....pastikan topi atas tu..dalam gambar kiri sekali ada tanda tu warna hijau....dan kanan sekali tu ada nama ea tu dan ada gambar senyum ...pastikan dua2 ni ada

kalau tak ada maksudnya ada something wrong..check double check

selalu ada masalah pasal ea :-

1) orang yang buat ea mmg tak kasi guna dia protect EA tu jadi tak leh run..jadi ea tak senyum atau senyum dan tak jalan langsung

2) pastikan setting anda betul samada anda load .set atau buat manual..ini akan menadakan kadar pergerakan buy sell dan sebagainya


ada soklan tanya disini Big GrinBig GrinBig GrinBig Grin

jangan lupa tahnks dan rep Big GrinBig GrinBig Grin

satusuasatusuasatusuabz traderespekbz traderespekbz traderespek



Possibly Related Threads...
Renkobot_ea (automatic Expert Advisor)
Ultrabot_ea (automatic Expert Advisor)
Tutorial Backtest Ea
Expert.forexmagicbullet.com.Release.april.2010
[HF]Expert.Advisors.forextorpedo.com.Release.March.2010
[HF]Expert.Advisors.StealPip.com.Release.30.March.2010
[HF]Expert.Advisors.forexhacke.com.Release.March.2010
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Away
09-29-2012, 08:46 AM,
#2
time kasih abang wg. Adik yo akan sentiasa menunggu rancangan bersama abg wg dlm mengenali porek nih..... Big Grin gelakym jgn lupa nanti buatlah sambungan lain ya..... Big Grin
Inna Solati...wa nusuki, wa mahyaya wa mamati.... liLlahi rabbil 'alamin...



Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 1 <<>> Dilihat: 1189
Tutorial Install Pasang Ea Expert Advisor mt4
astrowan
57004
Forum Jump: