boleh tak berjimak bogel

Offline
01-08-2012, 02:10 AM,
#1
SAYA bakal melangsungkan perkahwinan bulan depan. Apakah hukum suami isteri berjimak dalam keadaan berbogel? Benarkah hasil benih berhasil jimak begitu, bayi yang dilahirkan nanti akan terencat?

MAT,
Johor



ANTARA adab yang baik ketika bersama dengan isteri ialah menutup atau menyelimuti diri dan isteri dengan kain dan jangan berada dalam keadaan bogel.

Ini bagi menjaga aurat sesama pasangan dan melindungi daripada pandangan luar seperti intipan. Al-Tabrani meriwayatkan bahawa : “Apabila di antara kamu mencampuri isterinya, hendaklah ia menutupi dirinya dan menutupi isterinya dan janganlah kedua-duanya (suami isteri) bertelanjang bulat seperti keldai.”
(Tabarani).

Pandangan bayi lahir akan terencat dengan sebab itu tidak benar. Ia ditentukan Allah dan bukan atas sebab persetubuhan begitu. Seterusnya hendaklah dibaca doa berlindung daripada syaitan.

Jika dikurniakan anak ia tidak dimudaratkan syaitan.


Possibly Related Threads...
Kemusykilan Hadis Tentang Berjimak
Tak Boleh Tengok Faraj Isteri?
tunjuk tubuh baru boleh sertai kursus
Kemampuan orgasme wanita boleh dilihat dari cara berjalan
10 alasan kenapa buat sex boleh sihatkan badan
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
01-08-2012, 03:10 PM,
#2
tak ter comment aku wan oi...

kehkehkeh
Offline
01-08-2012, 04:02 PM,
#3
kawen ngn ustazah aje la MAT bole nanti tanyer bini sendiri aje..


rancangan tanyerlah ustazah ;D



Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 2 <<>> Dilihat: 1613
boleh tak berjimak bogel
astrowan
16501
Forum Jump: