cara2 upload gambar dalam forum

Offline
11-02-2010, 10:45 PM, (This post was last modified: 11-02-2010, 10:50 PM by astrowan.)
#1

apabila kita nak buka thread ..selepas klick "new thread" tengok bawah sekali macam pic macam bawah ni
   

pastu tekan browse....cari la file dlm pc....pastu tekan "update attachment"
   

kalau dah confirm gambar dah masuk ...ada nama file..dalam pic ni ada contoh nama file....tekan :insert into post"
   

lepas tu ada tambahan dalang posting
   

ok terima kasih


Possibly Related Threads...
Cara Paling Senang Upload Gambar dalam Posting
Letak Video Facebook Embaded Dalam Wangolds
cara2 masukkan utube dalam forum wangolds.com oleh cik tasya....
cara upload file dalam thread
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
11-03-2010, 03:25 AM,
#2
Kalau nak reply post cam ne lak?
Offline
11-03-2010, 05:41 AM,
#3
(11-03-2010, 03:25 AM)besickers Wrote: Kalau nak reply post cam ne lak?


belah kanan ada tulis reply..klik aje kat situBig GrinBig GrinBig Grin
Offline
11-03-2010, 01:19 PM, (This post was last modified: 11-03-2010, 01:21 PM by besickers.)
#4
ada kat thrend ni je...kat thrend Swing xde
bukan reply biasa tp reply ada pic
Offline
11-03-2010, 01:25 PM,
#5
butang Quote pon leh gak.....kalau reply by quote dia bawak ke page lain....pastu bawah leh upload pic

kalau takmau reply quote orang.....tekan ja kat bawah ni "PREVIEW POST" jangan isi apa2 nanti dia bawa masuk page lain plak..........pastu le upload pic jugak

paham tak?????kot2 terbelit2
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
11-03-2010, 01:35 PM,
#6
   
kat thrend ni ado tapi thrend New Swing no9 xdok ni bukti nye
Offline
11-03-2010, 01:37 PM,
#7
kejap aku check lain
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
03-05-2013, 01:56 AM,
#8
dah paham, terima kasih tt memudahkan orang baru seperti si kosongkosongSmile
Offline
06-11-2014, 05:15 PM,
#9
contoh dlm komen nie nak letak pic camne?



Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 8 <<>> Dilihat: 2829
cara2 upload gambar dalam forum
astrowan
691
Forum Jump: