kalau tak ada stop loss SL..hasilnya

Offline
12-17-2010, 02:49 PM,
#1
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
12-17-2010, 03:46 PM,
#2
hahahahahaha..gelak
Offline
12-17-2010, 03:58 PM,
#3
satu pengajaran kepada semua ahli wg..........
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
02-02-2011, 08:51 AM,
#4
apa tuh??nak post jugak demi nak tgk..ekekkekeke
Offline
02-02-2011, 10:06 AM, (This post was last modified: 02-02-2011, 10:07 AM by jud1926.)
#5
nk tgk jue
hahaha...btul2 bengang tu
Offline
04-09-2011, 01:31 AM,
#6
terkedu aku tgk masta

tq masta


<!---->




Offline
02-25-2014, 12:35 AM,
#7
Betul sekali tuh! Makanya sekarang setiap trade saya selalu pasang pengaman berupa SL. Tanpa SL dijamin akun kita SL terus. Dulu sebelum disiplin dengan SL, akun trading realnya habis terus, sekarang di akun real OctaFx, bisa lebih stabil dalam hasilnya.
Offline
04-09-2014, 11:16 PM, (This post was last modified: 04-09-2014, 11:20 PM by mickey.)
#8
(02-25-2014, 12:35 AM)wanabebagja Wrote: Betul sekali tuh! Makanya sekarang setiap trade saya selalu pasang pengaman berupa SL. Tanpa SL dijamin akun kita SL terus. Dulu sebelum disiplin dengan SL, akun trading realnya habis terus, sekarang di akun real OctaFx, bisa lebih stabil dalam hasilnya.


SL itu penting apalagi disaat kita harus meninggalkan trade, jadi tidak akan khawatir MC. dan lagi dengan menggunakan SL dan TP trader tidak harus mantengin monitor. tapi memang dalam menentukan SL ataupun TP juga harus dipelajari supaya maksimal manfaatnya. saya juga selalu menggunakan SL untuk akun micro saya di octafx apalagi saya tidak selalu bisa terus didepan monitor.
Offline
04-18-2014, 12:19 AM,
#9
(04-09-2014, 11:16 PM)mickey Wrote: SL itu penting apalagi disaat kita harus meninggalkan trade, jadi tidak akan khawatir MC. dan lagi dengan menggunakan SL dan TP trader tidak harus mantengin monitor. tapi memang dalam menentukan SL ataupun TP juga harus dipelajari supaya maksimal manfaatnya. saya juga selalu menggunakan SL untuk akun micro saya di octafx apalagi saya tidak selalu bisa terus didepan monitor.


tul itu gan, jadi memang SL itu jangan sampai disepelekan, setidaknya sedikit lebih lega lah kalau kita ada urusan lain yang harus dikerjakan dan harus mengalihkan pandangan dari monitor. kalau saya sih ada banyak waktu untuk memonitor akun trading octafx saya jadi kadang kalau tidak pakai SL ya saya siap sedia kapanpun untuk cutloss jika diperlukan.
Offline
05-06-2014, 11:58 AM,
#10
(04-18-2014, 12:19 AM)coswig Wrote: tul itu gan, jadi memang SL itu jangan sampai disepelekan, setidaknya sedikit lebih lega lah kalau kita ada urusan lain yang harus dikerjakan dan harus mengalihkan pandangan dari monitor. kalau saya sih ada banyak waktu untuk memonitor akun trading octafx saya jadi kadang kalau tidak pakai SL ya saya siap sedia kapanpun untuk cutloss jika diperlukan.

betul itu SL dan TP diperlukan trader yang sibuk selain dengan monitornya dan juga emang untuk meminimalisir resiko kerugian agar jangan loss terus
Offline
05-17-2014, 08:50 PM,
#11
(05-06-2014, 11:58 AM)pasfx Wrote: betul itu SL dan TP diperlukan trader yang sibuk selain dengan monitornya dan juga emang untuk meminimalisir resiko kerugian agar jangan loss terus

lebih baik memang trader memasng SL dan TP pada chart yang memang pergerakan pasarnya tinggi untuk mengantisipasi kerugian besar. kalau diperlukan malah ketika trading sulit bisa menggunakan cut loss. seperti juga pengalaman di OctaFx dengan menggunakan SL untuk mencegah kerugian
Offline
05-20-2014, 04:10 AM,
#12
(05-17-2014, 08:50 PM)Isahforex Wrote: lebih baik memang trader memasng SL dan TP pada chart yang memang pergerakan pasarnya tinggi untuk mengantisipasi kerugian besar. kalau diperlukan malah ketika trading sulit bisa menggunakan cut loss. seperti juga pengalaman di OctaFx dengan menggunakan SL untuk mencegah kerugian

jika trader tidak memasang stop loss saat trend bergerak dengan berlawanan arah dikhawatirkan akan manjadi loss apabila belum sempat close order apalagi trader tidak mungkin memandangi chart secara full time juga
Offline
05-21-2014, 09:25 PM,
#13
(05-20-2014, 04:10 AM)pasfx Wrote: jika trader tidak memasang stop loss saat trend bergerak dengan berlawanan arah dikhawatirkan akan manjadi loss apabila belum sempat close order apalagi trader tidak mungkin memandangi chart secara full time juga

ada kalanya trader sibuk mengurusi chart kerana melihat peluang profit besat dan sayang kalau memesang SL, dan kejadian seperti itu memang benar adanya kalau tarder mesih belum disiplim dalam trading, penguasaan psikologi yang baik di ecn broker commex ditmabah dengan menggunakan EA yang bagus dapat diikutkan dalam kontes Ea yang berhadiah $30.000
Offline
05-23-2014, 03:48 AM,
#14
(05-21-2014, 09:25 PM)chopetonk Wrote: ada kalanya trader sibuk mengurusi chart kerana melihat peluang profit besat dan sayang kalau memesang SL, dan kejadian seperti itu memang benar adanya kalau tarder mesih belum disiplim dalam trading, penguasaan psikologi yang baik di ecn broker commex ditmabah dengan menggunakan EA yang bagus dapat diikutkan dalam kontes Ea yang berhadiah $30.000

sangat berbahaya sekali ketika trend pergerakanya besar dan kita tidak memasang SL padahal tidak selamanya trader bisa memandangi chart secara terus menerus juga, karena lebih aman memasang SL dan TP
Offline
05-27-2014, 08:16 PM,
#15
Meskipun trading tanpa SL tapi jika kita punya psikologi trading yang baik, pasti juga akan bisa mendapatkan hasil trading yang maksimal. Namun memang harus siap untuk melakukan cut loss kapanpun.
JustForex - Just Comportable Trading



Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 195 <<>> Dilihat: 13297
kalau tak ada stop loss SL..hasilnya
astrowan
1270
Forum Jump: