kisah dongeng forex

Offline
01-08-2012, 07:36 AM,
#1

jumaat lepas peristiwa yg sama berlaku kat aku..tghari tu aku saje lepak kat setarbak pekena kopi secawan dua..Tiba2 aku ternampak sorang budak kecik tgh layan laptop dia kat salah satu meja..Dalam fikiran aku "isk..isk..isk..budak zaman sekarang, umur baru 5 tahun tapi dah ada laptop. perlahan2 aku gerak pergi kat meja dia..
rupa-rupanya....PERGHHHHHH....budak tu tgh ngadap chart MT4 tuuuuuu...
Rasa macam tak percaya jer..selidik punya selidik, rupanya dia trade akaun live dan ada usd50 juta dalam tuh..
rasa tak percaya dan kagum meluap2 dalam hati aku..selepas puas aku memujuk, akhirnya budak 5 tahun tu bersetuju nak ajar aku teknik dia..dan sekarang setelah 5 bulan trade live guna teknik budak tu, aku berjaya beli 3 bijik ferrari f430, banglo 16 tingkat kat sri hartamas..dan kalau ada rezeki lebih, bulan depan aku nak beli kapal selam pulak..
Namun aku berasa malu ngn sifu aku tu..walaupun dia bergelar jutawan, dia hanya naik beskal je disebabkan sifatnya yg low profile tu...sekian...

kredit to john jenin Big Grin

p/s copy paste sahaja..kisah dongeng yerk....

Possibly Related Threads...
How to be consistently profitable in forex trading.
The Main reason Why Forex Traders Fails.
Forex Calculator
Nenek 60 Tahun Pun Boleh Jadi Jutawan Forex, Kita Bila Lagi.......
Petikan Dari Laman Seorang Yang Berpengalaman Dalam Dunia Forex
TEN WINNING HABITS IN FOREX TRADING
[Artikel mstar paper]Online Forex Untung atau terpedaya??
Haram Main Forex Dalam Talian, Kata Mufti Perlis
Panas Bappebti Block 10 Broker Forex Di Indonesia
sikap setiap manusia dalam forex!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
01-08-2012, 09:25 AM,
#2
power betol kisah niiiiii..

pips pips saja
Offline
01-08-2012, 09:28 AM,
#3
(01-08-2012, 09:25 AM)GUA Wrote: power betol kisah niiiiii..

aku berjaya beli 3 bijik ferrari f430, banglo 16 tingkat kat sri hartamas..dan kalau ada rezeki lebih, bulan depan aku nak beli kapal selam pulak..

gelak gelak gelak
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
03-03-2015, 01:37 PM,
#4
Maaf ya tuan, saya juga punya cerita mengenai trading yang saya lakukan. dulu saya pernah mencoba untuk melakukan trading di broker instaforex pada saat ada promosi yang gencar di indonesia namun setelah beberapa lama trading saya mengalami kendala mengenai aturan yang ada yaitu bahwa setiap trader yang mendapatkan profit pada saat news hanya diijinkan mencairkan dana 10% dari modal dan sisanya dicancel. saya pernah dapet lebih dari 40% dari modal pada saat news tersebut dan akhirnya saya WD semua dana saya karena ada kekecewaan kepada saya. kenapa dibatasi sampai 10% saja padahal kalaupun saya loss sampai 100% pun tidak ada masalah buat broker ini. selanjutnya saya beralih mencari broker lain dan akhirnya saya menemukan broker octafx yang memberikan saya kepuasan dimana tidak ada aturan seperti yang ada di broker sebelumnya. saya bisa melakukan WD dengan aman pada saat news dengan profit diatas 30% dari modal tanpa ada masalah
Offline
06-11-2017, 09:51 PM,
#5
(03-03-2015, 01:37 PM)nanangfx Wrote: Maaf ya tuan, saya juga punya cerita mengenai trading yang saya lakukan. dulu saya pernah mencoba untuk melakukan trading di broker instaforex pada saat ada promosi yang gencar di indonesia namun setelah beberapa lama trading saya mengalami kendala mengenai aturan yang ada yaitu bahwa setiap trader yang mendapatkan profit pada saat news hanya diijinkan mencairkan dana 10% dari modal dan sisanya dicancel. saya pernah dapet lebih dari 40% dari modal pada saat news tersebut dan akhirnya saya WD semua dana saya karena ada kekecewaan kepada saya. kenapa dibatasi sampai 10% saja padahal kalaupun saya loss sampai 100% pun tidak ada masalah buat broker ini. selanjutnya saya beralih mencari broker lain dan akhirnya saya menemukan broker octafx yang memberikan saya kepuasan dimana tidak ada aturan seperti yang ada di broker sebelumnya. saya bisa melakukan WD dengan aman pada saat news dengan profit diatas 30% dari modal tanpa ada masalah
sama lah tuan pengalaman saya pun macam tu sekarang saya lagi senang kat fxoptimax
Offline
07-04-2017, 02:58 PM,
#6
(06-11-2017, 09:51 PM)MagnaFx Wrote: sama lah tuan pengalaman saya pun macam tu sekarang saya lagi senang kat fxoptimax

selama kita nyaman dan layanan daripada broker cukup buat kita berpuas hati, tak de salahnya kita promosikan broker itu. sebab hal macam itu dapat membuat orang lain pun merasa puas dan pulak membuat kita untung ganda
SPESIAL BONUS DEPOSIT 30% & 50%
>>|Rebate 0.9pip dari 2 Pip fix spread|<<




Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 5 <<>> Dilihat: 1326
kisah dongeng forex
astrowan
16504
Forum Jump: