(pic) Manusia Mempunyai Dua Kemaluan Iaitu Khunsa

Offline
10-03-2012, 10:22 AM,
#1
Secara fitrahnya Allah mencipta manusia dalam keadaan berpasangan iaitu lelaki dan perempuan. Selain itu ada juga satu lagi jenis manusia yang mempunyai dua jantina iaitu dipanggil sebagai khunsa. Kewujudan golongan ini merupakan tanda-tanda kebesaran dan keagungan Allah S.W.T.


Dari segi Fiqh Islam, khunsa adalah seseorang individu yang tidak diketahui jantina sama ada lelaki ataupun perempuan disebabkan dia memiliki zakar dan faraj serentak ataupun tidak memiliki kedua-duanya sejak kecil lagi.


Khunsa terbahagi kepada dua jenis, iaitu khunsa musykil (khunsa yang diragui) dan juga khunsa ghair musykil (khunsa yang tidak diragui). Khunsa musykil ialah individu yang tidak diketahui langsung jantinanya disebabkan tiada sebarang tanda-tanda yang boleh diklasifikasikan sebagai lelaki ataupun perempuan. Manakala khunsa ghair musykil pula ialah individu yang sudah dapat dipastikan sama ada dia itu wajar dikategorikan sebagai lelaki ataupun perempuan melalui tanda-tanda seperti kedatangan haid.


Harus dari sudut hukum syarak bagi khunsa ghair musykil untuk berkahwin tetapi haram bagi khunsa musykil untuk berkahwin. Dalam bahasa inggerisnya khunsa di sebut sebagai hermaphrodite.


[spoiler]resim

mana leh tunjuk gelak gelak gelak[/spoiler]

Possibly Related Threads...
Banyak Lelehan Keluar Daripada Kemaluan Saya Selepas Suami Menarik Keluar Alat Kelami
Hukum Melihat Kemaluan Isteri.
KENAPA PENTING UNTUK KITA MEMBERSIHKAN KEMALUAN DENGAN BETUL?
Demi Puaskan Isteri, Lelaki Menyunat Kemaluan Sendiri
Offline
10-03-2012, 10:26 AM,
#2
gambar tu mmg menunjukkan apa yang patut gelak gelak gelak scamscamscamscam
Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke wangolds@wangolds.com harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. “Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…”
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.
Offline
10-03-2012, 10:33 AM,
#3
(10-03-2012, 10:26 AM)astrowan Wrote: gambar tu mmg menunjukkan apa yang patut gelak gelak gelak scamscamscamscam


2 in 1 laaa gelak gelak gelak
Offline
10-03-2012, 03:17 PM,
#4
ade 2 ya anu dia ..... mcm mane ya nnti kalau nk ahamm ahammm ..... Tongue TongueUsers browsing this thread: 1 Guest(s)
Komen: 3 <<>> Dilihat: 3431
(pic) Manusia Mempunyai Dua Kemaluan Iaitu Khunsa
Geesya
57713
Forum Jump: